Puig mantindrà el to reivindicatiu amb Sánchez

Els partits del Botànic coincideixen que el nou govern central serà una oportunitat per als valencians, mentre que l’oposició no hi confia.

VÍDEO | Puig mantindrà el to reivindicatiu amb Sánchez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha promés que mantindrà “el mateix to reivindicatiu” amb el nou govern de Pedro Sánchez “sense reivindicar per reivindicar i sense fer victimisme”.

A més, ha demanat que els primers pressupostos del govern de coalició tiren avant en el primer trimestre, amb el 10% d’inversions per a la Comunitat Valenciana. També que 2020 supose l’inici del canvi de model de finançament autonòmic, amb una proposta en els huit primers mesos de legislatura.

Puig també ha dit que espera que en el nou executiu es mantinga la presència de ministres valencians, com el de Foment, José Luis Ábalos, o el de Ciència, Pedro Duque, encara que “és una decisió del president”. 

Puig ha negat que el retard del nomenament de ministres supose un problema, perquè entén que Sánchez “haurà de prendre alguna decisió que comporte més temps”.

Oltra espera que s'aborde l'agenda valenciana 

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, espera que el nou govern central aborde en sintonia amb el Consell del Botànic l'agenda valenciana, l'agenda ambiental i l'agenda social. 

Així, espera que "amb valentia" l’executiu es pose en marxa i comence a caminar per a donar resposta a l'agenda social, a la qüestió territorial i a les polítiques mediambientals, també des de l'àmbit de la descarbonització de l'economia.

Segons Oltra, la situació d'interinitat ha portat Espanya a "una paràlisi" que no es pot "permetre com a país". 

Per la seua banda, els partits del Botànic, els socialistes, Compromís i Unides Podem coincideixen a dir que el govern de coalició serà una oportunitat per a la Comunitat Valenciana. L’oposició, en canvi, no confia en el nou executiu i creu que el nou model de finançament no arribarà en els huit mesos fixats.

També et pot interessar

stats