Puig manté que s'han seguit "les vies legals" amb els hospitals de campanya

El president de la Generalitat assegura que no li preocupa la investigació oberta per l'Agència Antifrau.

Hospital de campanya de Castelló
Hospital de campanya de Castelló / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès aquest dilluns que la Generalitat ha seguit “les vies corresponents i legals” en la construcció de tres hospitals de campanya, alçats per a donar una resposta “ràpida” en moments “d'extraordinària tensió” de la pandèmia.

Puig s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació preguntat sobre si li preocupa que l'Agència Antifrau investigue la Generalitat per la contractació dels tres hospitals de campanya per a fer front a la pandèmia de coronavirus, al que ha respost que “no, en absolut”.

La situació derivada de la pandèmia de coronavirus “ha fet prendre decisions ràpides que han sigut útils per als ciutadans”, ha destacat el president, per a qui aquests tres hospitals que s'han afegit als centres hospitalaris de referència han sigut “un bon instrument”, i el continuen sent-ho. “Es va donar una resposta ràpida i han sigut útils per al que les autoritats sanitàries han necessitats o poden necessitar en el futur”, ha afirmat Puig, qui ha afegit que “qualsevol explicació que es demane”, com s'ha exigit ara perquè hi ha hagut “alguna denúncia interessada o no interessada”, li sembla correcta.

“Donarem tota la informació, com s'ha donat des del primer moment”, ha assegurat Puig, qui ha asseverat que, “si hi ha cap problema, entre altres coses és perquè la Generalitat sempre defén els interessos generals i no vol pagar més del que correspon”.

Segons el president de la Generalitat, es tracta de “les lògiques de discussió que apareixen quan un defèn l'interés general i les empreses legítimament també defenen els seus interessos”.

El PP afirma que els hospitals de campanya son "el gran fake de la pandèmia"

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat aquest dilluns que els hospitals de campanya per a la Covid “han sigut el gran fake de la gestió de la pandèmia a la Comunitat Valenciana”. Zaplana ha recordat que des de l'inici de la pandèmia el PPCV “va mantindre una postura crítica amb aquests hospitals per les seues característiques constructives”, ja que “hi havia altres espais que només calia adequar, com el cas de Fira València, i unes carpes no eren el millor lloc per a atendre els pacients”, ha assenyalat.

“Ara es posa en dubte el contracte per a aquests hospitals de campanya per part de l'Agència Antifrau i esperem que tinguen les respostes que el Consell no ha volgut donar al PPCV, a pesar que han sigut reiterades les vegades que hem preguntat a les Corts pel contracte d'aquests hospitals i per l'ús. Demanem a Puig la màxima transparència”, ha recalcat.

Així, José Juan Zaplana ha recordat que el contracte “es va fer per emergència, sense cap mena de consulta prèvia a ningú i sense informes tècnics que donaren suport a la forma de construcció. És ací quan dubtem que el president tinguera experts que li aconsellaren per on anar”. El diputat ha posat el focus en la manera de pagar aquestes construccions. “En la selecció de les empreses ja es va veure una situació controvertida perquè va anunciar que es va adjudicar a una empresa i després vam veure que no era així, i es va adjudicar a una altra firma amb escassos mesos de vida i sense a penes facturació”, ha indicat.

També et pot interessar

stats