Puig i López Miras reivindiquen amb un acte conjunt el 40 aniversari del Tajo-Segura

Una gala reconeixerà les persones i institucions que treballen dia a dia en defensa d’aquesta infraestructura.

Els presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras
Els presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras / Arxiu

Els presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras assisteixen aquest dijous a la gala commemorativa del 40 aniversari del transvasament Tajo-Segura, organitzada pel Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte (Scrats). L’acte també reconeix a les persones i institucions que treballen dia a dia en defensa d’aquesta infraestructura. 

Els dos dirigents autonòmics coincideixen en un acte després de la sentència del Tribunal Suprem que fixa els cabals ecològics del Tajo i la polèmica pel futur del transvasament, trobada que es produeix tres dies després que López Miras enviara una carta a Puig citant-lo formalment a una reunió "amb la màxima urgència possible", per a fer front comú en defensa del transvasament Tajo-Segura.

Aquesta cimera de l’aigua, com ja l’han batejada, servirà per a analitzar les repercussions de l’última sentència del Tribunal Suprem que anul·la una part del pla hidrològic de la conca del Tajo.

El cap del Consell ha donat resposta a la convocatòria del president murcià i ha dit que no desitja una batalla entre autonomies. Ha afegit que, en tot cas, vol assegurar-se que la iniciativa del president murcià no és electoralista. 

També et pot interessar

stats