Puig: "L'aliança triple entre la dreta i l'independentisme ha furtat als valencians 1.400 milions d'euros"

Bonig critica la gestió de la Generalitat en les llistes d'espera sanitàries i diu que han augmentat en 6.000 persones

Ximo Puig, aquest dijous en les Corts
Ximo Puig, aquest dijous en les Corts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l'aliança entre la triple dreta i l'independentisme ha furtat als valencians 1.400 milions d'euros, en al·lusió a la votació contra els pressupostos generals de l'Estat al Congrés. Durant la sessió de control aquest dijous en les Corts, en què hi ha hagut contínues referències als comptes generals rebutjats i a la possibilitat de la convocatòria avançada d'eleccions generals, el cap del Consell ha recriminat a la bancada popular que la formació fa política "sense vergonya".

 La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha acusat el Consell de posar-se al costat dels independentistes i Puig li ha contestat que la unió dels valencians és responsabilitats de tots. A més, li ha retret la falta de "vergonya" després que la Comunitat Valenciana "torne a ser primera pàgina per la corrupció del PP". 

La sindica del PP, per la seua banda, ha criticat la gestió de la Generalitat pel que fa a les llistes d'espera de la sanitat pública. Segons ha denunciat, hi ha "més de 66.000 valencians", una xifra que suposa 8.000 persones més que en la legislatura anterior. Ha criticat també que el temps mitjà d'espera per a operar-se és de 115 dies. En el seu torn, Puig ha contestat que han dedicat xifres rècord dels pressupostos a millorar la sanitat i els serveis socials.

"Oportunitat perduda"

Els socis del pacte del Botànic han coincidit a lamentar “l'oportunitat perduda” amb els pressupostos. El síndic de Compromís, Fran Ferri, s'ha mostrat segur que la societat valenciana contindrà l'avanç dels partits de la dreta a la Comunitat Valenciana i li ha demanat al president del PP, Pablo Casado, que el seu partit “torne els diners” de la corrupció. D'altra banda, Antonio Estañ, portaveu de Podem, ha alertat contra la radicalització de la dreta, que “cada vegada incendia més, però defensa menys drets”, i ha demanat un horitzó alternatiu “que atenga les necessitats” de les persones. 

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha insistit que el pacte del Botànic està esgotat i ha criticat el Consell per la gestió de la llei de la dependència. “La situació ha arribat a tal punt que el Síndic de Greuges ha obert una queixa d'ofici perquè la conselleria no facilita informació”, ha assenyalat. El president Ximo Puig li ha replicat que amb el ‘no’ de Ciutadans ahir en el Congrés als pressupostos de l'Estat la Comunitat Valenciana ha perdut 50 milions d'euros per a la dependència. 

També et pot interessar

stats