Puig iniciarà la setmana que ve les converses amb Oltra i Dalmau per a renovar el govern del Botànic

Mata veu important avançar en les converses, tot i que d'ací a poc s'obri un nou període electoral en què cal "no fer-se mal".

Entrevista a 'Les notícies del matí' al fins ara síndic del PSPV a les Corts i diputat electe, Manolo Mata
Entrevista a 'Les notícies del matí' al fins ara síndic del PSPV a les Corts i diputat electe, Manolo Mata

Les converses per a renovar l'Acord del Botànic de cara a la formació del futur govern valencià començaran la setmana que ve amb una primera reunió entre el candidat del PSPV, Ximo Puig, la candidata de Compromís, Mónica Oltra, i el de Podem, Rubén Martínez Dalmau. Així ho ha explicat a Les notícies del matí el fins ara síndic del PSPV a les Corts i diputat electe, Manolo Mata, que també ha anunciat que formarà part de la comissió negociadora del nou Botànic.

Manolo Mata ha dit que l'objectiu és aconseguir un bon acord polític "que situe el Botànic una altra vegada per a una possible renovació d'ací 4 anys en una nova majoria". Segons ha avançat, les prioritats seran lluitar contra la desigualtat i el desequilibri en la societat valenciana, afrontar els reptes en sanitat, educació i benestar social, i mantindre un creixement econòmic que garantisca treball per a la majoria de la gent.

Per al diputat electe socialista, és important avançar en les converses per a formar govern a pesar que en breu s'obri un nou període electoral en què cal "no fer-se mal fins al 26 de maig", ja que ha reconegut que competeixen per ajuntaments molt importants.

Més conselleries

El nou govern del Botànic tindrà més conselleries "perquè hi havia conselleries sobredimensionades que han creat moltes dificultats", segons Mata, i afig que en aquest nou govern Mónica Oltra té les portes obertes per a repetir com a vicepresidenta. "Mónica Oltra serà allò que vulga ser, ja que és una peça molt important en el Botànic", ha dit.

Sobre la possibilitat de formar part del futur govern valencià, està a disposició del que li demane el partit, però ha mostrat una certa preferència per continuar com a síndic a les Corts.

També et pot interessar

stats