Puig: "No hem de ser excessivament optimistes"

Els principals líders polítics han expressat el seu suport a la Comunitat Valenciana per l'incendi que ja ha cremat 2.857 hectàrees.

Ximo Puig en el punt de comandament avançat de Llutxent
Ximo Puig en el punt de comandament avançat de Llutxent / Generalitat Valenciana (Efe)

L'incendi declarat dilluns a Llutxent i que afecta altres municipis com Pinet, Barx, Gandia, Ador i Quatretonda preocupa el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha declarat que s'està encara en moments molt complicats. 

En declaracions als mitjans de comunicació des del punt de comandament avançat de Llutxent i després d'una reunió amb la direcció tècnica de l'incendi, ha reconegut, a més que la situació "continua sent extraordinàriament complicada", i ha insistit en el "gran esforç per part de tots els mitjans aeris i tots els mitjans terrestres". 

Per la seua banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, i els principals partits polítics han mostrat en Twitter la seua solidaritat amb els afectats pel foc, així com el seu suport als bombers i cossos de seguretat que treballen en l'extinció del foc, que ha arrasat ja més de 2.800 hectàrees.

De fet, tant el president com el ministre d’Agricultura, Luis Planas, han oferit a Puig tots els efectius necessaris per a tractar de fer front al foc amb la màxima efectivitat possible.

El president del PP, Pablo Casado, ha comentat que segueixen amb "preocupació" l'evolució de l'incendi i ha mostrat la seua "total admiració" a tots els efectius i voluntaris, així com el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha assenyalat que està "molt atent" a l'evolució de l'incendi.

També ho ha fet la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que ressaltava que les imatges al pas del foc són "devastadores", i el portaveu de Podem al Senat i secretari general del partit a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, que ha mostrat la seua "preocupació" i "solidaritat i suport" cap als afectats.

Així mateix, els socialistes de la Diputació de València han mostrat la seua "ràbia, indignació i desolació" per aquest incendi i han mostrat el seu "ànim, força i agraïment" als que lluiten per extingir-lo.

Des de Compromís es demana alçar la veu per a dir fort "stop al foc" i ha recalcat el seu suport a les persones valentes que lluiten per extingir-lo.

També et pot interessar

stats