Puig garanteix que la Comunitat Valenciana atendrà les necessitats bàsiques dels ciutadans britànics

El cap del Consell assegura que “un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fa al territori valencià”.

El president de la Generalitat i l'ambaixador de Regne Unit a Espanya en roda de premsa
El president de la Generalitat i l'ambaixador de Regne Unit a Espanya en roda de premsa / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a reiterar davant l'ambaixador de Regne Unit a Espanya, Simon Manley, que els ciutadans britànics no han de témer “cap tipus de desatenció” quant als serveis públics fonamentals, com ara la sanitat.

En una roda de premsa posterior a una reunió amb Manley, Puig ha indicat que des del Consell se senten “concernits” pel futur dels britànics després de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

“Sempre vam dir que sentim aquesta decisió, però que, al mateix temps, sabem que hem de compartir un futur comú, d'alguna manera”, ha subratllat.

En aquest sentit, l'ambaixador Manley s'ha referit als 90.000 britànics que han escollit la Comunitat Valenciana com a lloc de residència, mentre que Puig ha destacat que “un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fa a la Comunitat Valenciana”.

D'aquesta forma, el president de la Generalitat s’ha manifestat sobre el Brexit i ha assegurat que li sembla “un bon acord, que permetrà en els pròxims dos anys, o amb una pròrroga fins a 2023, un acord de lliure comerç que creiem que serà molt positiu”.

Per la seua banda, Manley ha destacat la “relació tan estreta” que existeix entre el Regne Unit i el territori valencià i ha explicat que, l'any passat, aquest país va ser el segon inversor per a l'economia valenciana. “Amb la mirada posada en el futur, volem seguir mantenint els forts vincles que ens uneixen amb els valencians”, ha sostingut.

També et pot interessar

stats