Puig explicarà la gestió de l'incendi de Llutxent divendres a les Corts

El ple del Consell es reunirà el 4 de setembre per a abordar les ajudes pels danys ocasionats per l'incendi.

Puig ha confirmat, a través de Twitter, que acudirà a la diputació permanent de les Corts
Puig ha confirmat, a través de Twitter, que acudirà a la diputació permanent de les Corts / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareixerà en la diputació permanent de les Corts el divendres 31 d’agost per explicar l'actuació del Consell en l'incendi de Llutxent. La junta de portaveus ha aprovat aquesta convocatòria a petició del Partit Popular, amb el suport de Ciutadans i de Podem.

Puig ha confirmat, a través de Twitter, que acudirà a aquest òrgan "per a posar en valor positivament la gestió d'@GVA112 i la bona coordinació de tots els cossos i administracions en el #IFLlutxent".

A més, el dimarts 4 de setembre, el ple del Consell es reunirà en sessió extraordinària per a abordar precisament les ajudes als afectats de l'incendi.

El Partit Popular també havia plantejat en la junta dues compareixences que no han sigut acceptades: la de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a parlar de política social, i la del conseller d'Educació, Vicent Marzà, per a parlar de l'informe d'intervenció sobre incompliment de la llei de contractes en Ciegsa.

Reaccions dels partits

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha indicat, sobre Llutxent, que "és necessari que algú responga i done la cara per un incendi tan devastador" en el qual es va fer palesa "la falta de gestió, la descoordinació i una improvisació evident".

En aquest sentit, la portaveu de Ciutadans, M. Carmen Sánchez, ha coincidit en la necessitat que el president "done explicacions" sobre l'actuació, tant de prevenció com d'extinció".

A més, el diputat de Podem a les Corts, César Jiménez, ha considerat que era "oportú" donar suport a aquesta petició perquè, si no es realitzava en la diputació permanent, es demoraria massa la compareixença.

D’altra banda, el diputat de Compromís a les Corts, Juan Ponce, ha defensat la gestió realitzada pel Consell en un incendi "de considerables proporcions". A més, ha assenyalat que "el que no s'ha fet en 20 anys no es pot fer en 3".

D’aquesta manera, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha coincidit en el fet que no creu en la necessitat d'aquesta convocatòria, encara que ha assenyalat que "serà positiva".

També et pot interessar

stats