Puig exigeix Torra que no incloga a la Comunitat Valenciana en les seues "ànsies sobiranistes"

El cap del Consell avança que li remetrà una carta per demanar "respecte".

El president de la Generalitat Ximo Puig durant la seua intervenció davant els mitjans de comunicació aquest dissabte
El president de la Generalitat Ximo Puig durant la seua intervenció davant els mitjans de comunicació aquest dissabte / À Punt NTC.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit aquest dissabte "respecte" al seu homòleg català, Quim Torra, a qui ha demanat que quan parle de les seues "ànsies sobiranistes" no incloga en cap moment la Comunitat Valenciana, perquè aquesta autonomia té "una via pròpia" que va decidir fa molts anys.

Puig ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en referència al suport del president català, Quim Torra, a la Declaracio de la Llotja de la Mar, un manifest signat per una desena de partits nacionalistes catalans, bascos, gallecs, balears i valencians que, entre altres aspectes, reclama el dret a l’autodeterminació.

"Volem que se solucionen els problemes de Catalunya, primer parlant entre catalans, i el que li exigim al president de la Generalitat de Catalunya és el que m'exigisc a mi mateix: respecte a la llei i a tots els ciutadans", ha asseverat Puig, qui ha anunciat que remetrà una carta a Torra amb aquesta exigència.

També et pot interessar

stats