Puig exigeix l’abolició de la prostitució i demana “determinació” a Sánchez per aconseguir-ho

El cap del Consell encarrega un informe a l’Advocacia de la Generalitat per a saber com avançar en l’àmbit competencial.

VÍDEO | Puig exigeix l’abolició de la prostitució i demana “determinació” a Sánchez per aconseguir-ho

El president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit que s’abolisca la prostitució a Espanya i ha demanat “determinació” al nou govern de Pedro Sánchez per a aconseguir-ho. “El meu govern serà tant contundent com ho permeta la llei per a aconseguir una terra lliure de prostitució”, ha assegurat abans d’anunciar que ha encarregat un informe a l’Advocacia de la Generalitat per a saber com avançar en l’àmbit competencial de l’executiu valencià. 

Un altre del anuncis que ha fet aquest dilluns és la creació d’oficines d’assistència a víctimes de violència de gènere a Alacant, Castelló i Elx, seguint l’exemple de la que ja està en funcionament a València. 

Crítica a la centralització

En un desdejuni informatiu a Madrid organitzat per Nova Economia Fòrum també ha tornat a reclamar la descentralització del poder, “concentrat a Madrid”. Segons ha assenyalat, no és just per a la cohesió d’Espanya que aquesta ciutat reunisca el poder institucional, perquè és allà on es troben “tots els ministeris, tots els òrgans representatius i tots els tribunals estatals”. El cap del Consell també critica que la concentració a Madrid del poder financer i econòmic es veu beneficiada per l’efecte capital i que, fins i tot, “es tradueix en un ‘dúmping fiscal’ antipatriòtic i perjudicial per a la resta de comunitats”. 

Puig ha instat així mateix en aquesta plataforma a “obrir el debat sobre la fiscalitat” perquè impostos com el patrimoni o successions estiguen harmonitzats.

Tres desafiaments en l'agenda

El discurs del president del Consell s’ha basat en els tres desafiaments que, segons ha dit, marcaran l’agenda política de la Comunitat Valenciana: la justícia social que garantisca la igualtat d’oportunitat, el desenvolupament sostenible que concilie el treball amb una transició energètica justa i la cohesió territorial que faça viable un projecte comú a Espanya

Dins de les actuacions en matèria de justícia social, Puig ha dit que posar fi a la situació de pobresa en què viuen 260.000 xiquets a la Comunitat Valenciana és prioritari. Ha explicat que posarà en marxa una estratègia transversal des de totes les administracions per a lluitar i previndre aquesta problemàtica. 

Un pla integral de reforestació

Pel que fa al desenvolupament sostenible, Puig ha destacat que l'emergència climàtica "obliga a actuar ja" i que ací estan convocats tots els sectors. Així mateix, ha manifestat la intenció de proposar un pla integral de reforestació que també pal·lie el despoblament i assegure "un pulmó per al futur". També que l'executiu s'ha posat com a repte que els més de 1.300 edificis públics valencians només utilitzen energia verda al final d'aquesta legislatura. 

"Compartim competències, compartim decisions"

Per a acabar, Puig ha criticat la "macrocefàlia política, econòmica i financera" que acumula la capital d'Espanya i l'ha qualificada d'"ineficient, injusta, insostenible". Al seu parer, aquesta macrocefàlia ha tingut en l'independentisme "un gran aliat". 

Davant aquest escenari, el dirigent valencià ha apuntat la necessitat d'avançar en la cooperació territorial. Ha defensat per a aconseguir-ho la necessitat de potenciar el Senat, la Conferència de Presidents i les conferències sectorials que "són els instruments federalitzants de què disposem". "Compartim competències, compartim decisions", ha dit taxatiu per acabar el seu discurs en aquest desdejuni informatiu a Madrid.

També et pot interessar