Puig estableix com a prioritària la participació en consorcis europeus per a optar al fons de 80.000 milions de la UE

El cap del Consell ha mantingut una reunió per a repassar els avanços de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació.

Puig durant la reunió amb el director general de Coordinació de l'Acció del Govern i la directora general del Gabinet de la Presidència
Puig durant la reunió amb el director general de Coordinació de l'Acció del Govern i la directora general del Gabinet de la Presidència / GVA

La Comunitat Valenciana participa en tres consorcis europeus per al desenvolupament de projectes per a la recuperació econòmica, segons ha anunciat aquest diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig. Es tracta de projectes que opten a ser finançats per la Unió Europea a través d'un fons de 80.000 milions d'euros, que se sumen als 750.000 milions que ja s'han assignat als països de la Unió.

Puig ha destacat que la participació de la Comunitat Valenciana en consorcis paneuropeus és una prioritat per a la Generalitat, ja que permet, al marge de compartir projectes, optar a una línia de finançament que la Unió Europea destina de manera exclusiva a les aliances entre regions europees per a desenvolupar projectes de manera conjunta.

En concret, els tres consorcis paneuropeus en els quals participa la Comunitat Valenciana s'ocupen de desenvolupar projectes en sanitat, digitalització de l'agricultura i estalvi energètic en la construcció.

Així mateix, el cap del Consell ha mantingut una reunió amb el director general de Coordinació de l'Acció del Govern i responsable de l'Oficina Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyatos, i amb la directora general del Gabinet de la Presidència, Esther Ortega, en què s'han repassat els avanços per a posar en marxa l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que el president presentarà als agents socials i econòmics dimarts que ve.

L'Estratègia Valenciana per a la Recuperació

L'Estratègia Valenciana per a la Recuperació recull les línies bàsiques d'actuació de la Generalitat en el procés de reconstrucció de l'economia de la Comunitat Valenciana després de la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19, així com al voltant de 400 projectes que opten a ser finançats pel fons Next Generation UE.

L'Oficina Valenciana per a la Recuperació (OVR), que ja està en funcionament, és l'encarregada de desenvolupar les línies d'actuació i articular la col·laboració publicoprivada. A més, l'OVR està assessorant empreses que tenen projectes alineats amb l'estratègia de la Unió Europea, per a la definició d'aquests i l'adaptació a les exigències de Brussel·les per a optar al finançament.

També et pot interessar

stats