Puig espera la col·laboració del govern espanyol per a pal·liar els danys del temporal

El senador de Compromís Carles Mulet insta a "repensar la política" al litoral després dels estralls.

Danys del temporal a la Comunitat Valenciana
Danys del temporal a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que el Consell treballarà per a "donar resposta" als danys del temporal, i que espera la col·laboració del govern espanyol per a poder tornar a la normalitat en acabar l'episodi.

Puig ha expressat la solidaritat de la Generalitat amb les famílies de les persones que han mort a conseqüència de la borrasca Gloria.

Mulet insta a "repensar la política" al litoral

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha mostrat solidaritat amb tots els municipis afectats pel temporal causat per la borrasca Gloria, i ha instat a "repensar la política" al litoral després dels estralls patits.

"Aquest nou i bàrbar episodi ha de fer-nos entendre a tots davant de quin fenomen estem. No podem estar d'esquena als efectes ja evidents del canvi climàtic i, per això, cal repensar i reorientar dràsticament la política d'ordenació i actuacions al litoral", ha dit.

Mulet ha insistit que “no són simples temporals més o menys cruents”. “Hem vist que de nord a sud del nostre país la mar s'ha engolit platges, passejos i infraestructures, i això, desgraciadament, té l'aire d'anar cada vegada a més”, ha afegit.

D’altra banda, Mulet ha expressat la confiança que, entre totes les administracions, "es puga fer un ràpid balanç i aportar solucions als desperfectes".

Per al senador, les actuacions "no es poden limitar a reparar els desperfectes, a abocar sediments a les zones devastades per a tornar a esperar nous temporals" perquè, segons ha advertit, "això anirà a més i cal tindre una estratègia clara: no són actuacions contra els temporals, són actuacions contra el canvi climàtic".

També et pot interessar

stats