Puig, disposat a comparéixer en les Corts per a explicar l’operació de l’IVF

Ciutadans ha demanat una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir els fets.

Ximo Puig disposat a comparéixer en les Corts per a explicar l’operació de l’IVF
Ximo Puig disposat a comparéixer en les Corts per a explicar l’operació de l’IVF / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que aquest dilluns compareixerà en les Corts si li demanen que done explicacions sobre l’operació de l’Institut Valencià de Finances, IVF, sobre el deute del Grupo Zeta. No obstant això, ha apuntat que “es tracta d’una qüestió que forma part d’un intent de tacar la imatge del president i del govern” per part del Partit Popular i de Ciutadans. 

Puig ha recordat en una entrevista en Ràdio Nacional que “totes” les declaracions de béns “des del principi” de la seua vida política han inclòs que tenia un 1% d’accions en un periòdic de Castelló. El cap del Consell ha remarcat que la seua participació en l’empresa és legal. 

Ciutadans demana una comissió d'investigació

Una de les primeres reaccions a aquestes declaracions ha vingut des de Ciutadans. El grup taronja ha demanat una comissió d'investigació en les Corts per a aclarir el possible conflicte d'interessos de Puig per les accions en un mitjà de comunicació.

Així, la portaveu adjunta del partit, Ruth Merino, ha considerat “urgent” que Puig explique si s'ha beneficiat, d'una banda, del quitament per part de l'Institut Valencià de Finances al grup editorial del mitjà de comunicació del qual ell és accionista i, de l'altra, del fet que aquest mitjà reba importants ingressos de publicitat institucional per part del Consell.

També et pot interessar