Puig descarta la mesura “extrema” del confinament domiciliari

El president no la veu necessària, tot i que la consellera de Sanitat Universal confirma que hi ha “transmissió comunitaria sostinguda i generalitzada”.

Puig descarta la mesura “extrema” del confinament domiciliari
Puig descarta la mesura “extrema” del confinament domiciliari

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que, de moment, es descarta el confinament domiciliari a la Comunitat Valenciana. Tot i que les dades que ha donat a conéixer la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, no són positives, Puig ha descartat que la situació siga tan “extrema” com per a aplicar aquesta mesura. A més, ha explicat que ni els espais jurídics actuals ni l'estat d'alarma en contemplen la possibilitat.

No obstant això, Barceló ha confirmat que ens trobem en un moment en què a la Comunitat Valenciana hi ha transmissió comunitària. Encara així, s'ha mostrat satisfeta però cautelosa sobre el fet que els índexs d'hospitalització i d'usos de serveis assistencials són, ara mateix, assumibles al territori, tot i que la tendència és creixent.

Respecte a l'índex de reproducció, la consellera ha explicat que actualment és de l'1,07% i la taxa de positivitat en l'última setmana és del 15,2%. Destaca que només en l'atenció primària, la taxa de positivitat, un dels indicadors de valor de risc, és del 66%.

Finalment, Ana Barceló també ha explicat que el grup d'edat més afectat actualment per la pandèmia és el que va des des dells 15 fins als 29 anys, un grup que s'ha anat consolidant des de principis d'estiu. De fet, ha explicat que la seua incidència acumulada en els últims catorze dies és de 313 casos per cada 100.000 habitants. A més, ha aclarit que l'àmbit social és el major “caldo de cultiu dels nous brots epidèmics, amb un 69,8%".

També et pot interessar

stats