Puig demanarà un dèficit asimètric en el Consell de Política Fiscal i Financera

Bonig ha enviat un requeriment a Puig perquè porte al Consell demanar l'IVA al govern espanyol.

Puig demanarà un dèficit asimètric en el Consell de Política Fiscal i Financera
Puig demanarà un dèficit asimètric en el Consell de Política Fiscal i Financera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la postura de la Comunitat Valenciana en el Consell de Política Fiscal i Financera serà clara: demanarà un dèficit asimètric. Amb això, considera que de moment servirà "per a pal·liar una situació de desigualtat i falta d'equitat" en la fiscalitat autonòmica.

Respecte al pagament de l'IVA pendent de 2017, Puig ha valorat positivament el compromís del Govern per a liquidar l'IVA de 2017 mitjançant préstecs del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica). Així, ha remarcat que "l'objectiu fonamental no és parlar d'una mensualitat de l'IVA" i que "el problema que tenen els valencians és un finançament just".

El cap del Consell també ha parlat sobre l'aportació de l'Estat a la dependència. Concretament ha insistit en el fet que el compromís que hi ha és que s'arribe al 50% establit i que "encara està en el 12% d'aportació de l'Estat".

Bonig demana que es reclame l'IVA

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha enviat un requeriment a Puig perquè porte al Consell i s'aprove reclamar formalment al govern espanyol el pagament de l'IVA pendent, perquè si no ho fa, pot prescriure el gener de 2021 i incórrer en responsabilitat comptable.

En el document recorda que els ingressos derivats de la liquidació de l'IVA, en la part que la llei cedeix a la Generalitat, són drets de la hisenda pública i, com a tal, "no es podran alienar, gravar, ni arrendar".

Bonig també ha recordat que divendres passat va enviar un requeriment al Consell de Ministres perquè "cesse la inactivitat material en el compliment de les seues obligacions legals" i abone l'import degut, de 281 milions d'euros, com a pas previ a la interposició d'un recurs davant el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats