Puig demanarà a Sánchez almenys el 10% de les inversions de l’estat en 2019

El president de la Generalitat es reuneix amb el cap de l'executiu espanyol a La Moncloa.

Ximo Puig i Pedro Sánchez durant la reunió
Ximo Puig i Pedro Sánchez durant la reunió / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demanarà al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que dedique a la Comunitat Valenciana entre el 10 i l'11% de les inversions dels pressupostos generals de l'estat (PGE), durant la reunió que els dirigents mantindran aquest dimecres al palau de La Moncloa. Puig justifica aquesta quantitat en el pes poblacional de l’autonomia. 

Puig també traslladarà al cap de l’executiu la situació d’infrafinançament i el problema de deute públic derivat, segons va avançar dimarts en diverses compareixences públiques. 

A més, té previst demanar mesures transitòries per a “garantir la viabilitat de l’autogovern valencià” fins a l’aprovació d’un nou sistema de finançament, i compromís perquè aquest canvi de model tinga lloc el més prompte possible. 

"Entenem que el diàleg és l'única via i estic convençut que el president escoltarà, perquè ens ha escoltat anteriorment i estic convençut que hi haurà vies de solució per a acabar amb aquesta discriminació", va explicar dilluns el dirigent valencià. 

Bonig demana a Puig “valentia” per a arrancar un compromís

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha demanat al cap del Consell que siga “valencià abans que socialista” i l’ha exigit que arranque al president del govern espanyol un compromís “ferm i decidit de convocar immediatament el Consell de Política Fiscal i negociar el canvi de model de finançament”. 

Bonig considera que no és moment de lamentar-se sinó de passar “de les paraules als fets” perquè aquesta demanda és factible amb voluntat política, segons ha manifestat en l’acte de celebració del Dia de la Policia Nacional.

La dirigent popular ha exigit a Puig “la mateixa valentia” que assegura que li va demanar a l'anterior executiu i a l’expresident, Mariano Rajoy per a canviar els pressupostos. A més ha recordat haver signat una declaració en els pressupostos generals de l'estat de 2017 demanant més diners.

També et pot interessar

stats