Puig demana una comissió Corts-Consell prèvia al Consell de Política Fiscal i Financera

L’objectiu és preparar la posició valenciana en la reclamació d’un finançament just i la devolució de l’IVA de 2017.

VÍDEO | Puig demana una comissió Corts-Consell prèvia al Consell de Política Fiscal i Financera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha demanat la convocatòria d’una comissió mixta entre el Consell i les Corts per a preparar la posició valenciana en el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera, previst per a divendres.

Puig ha fet aquest anunci durant la sessió de control al Consell en les Corts. Segons ha dit, serà en aquest Consell de Política Fiscal on el conseller Vicent Soler “defendrà els valencians, no sols quant a la devolució de l’IVA de 2017, sinó també en la reclamació d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana”.

Així, el president ha confiat que l’executiu central complirà els seus compromisos fiscals, tant en la liquidació de l'IVA com en el canvi del model de finançament autonòmic.

Pel que fa a la liquidació de l'IVA de 2017, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha indicat que el 2020 ja no és possible aprovar-la. No obstant això, s’ha mostrat disposada a estudiar "mesures pal·liatives" en el Consell de Política Fiscal i Financera.

També et pot interessar

stats