Puig demana a la UE la creació d'un observatori per a fruites i hortalisses

Més de noranta empreses hortofrutícoles valencianes participen en Fruit Logistica.

Puig demana a la UE la creació d'un observatori per a fruites i hortalisses

Berlín es converteix aquests dies en el centre mundial del sector hortofrutícola. A la capital alemanya s’obri la fira més important del món, la Fruit Logistica. En aquest certamen internacional participen 80 països i tres mil empreses, de les quals més de noranta són de la Comunitat Valenciana. D’aquestes, un total de 29 es presentaran a l’expositor que la Generalitat ha disposat per a facilitar la seua visibilitat i els contactes amb els clients potencials.

Alemanya és la destinació principal de les exportacions de fruites i hortalisses valencianes, seguit a certa distància de França i el Regne Unit. Entre gener i novembre de 2018 es van enviar fruites i hortalisses a Alemanya des de la Comunitat Valenciana per valor de 974.365.700 euros, un 4,6% més que en el mateix període de l’exercici anterior. Per això, aquesta fira està considerada com l’aparador idoni per a fer negoci, buscar nous clients, saber què fa la competència i planificar el que resta de campanya. 

A més, divendres, en aquest fòrum mundial es donarà a conéixer quina és l’empresa més innovadora del sector hortofrutícola de tot el món.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha enviat una carta al comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Unió Europea, Phil Hogan, per a demanar-li la creació d'un observatori per a fruites i hortalisses, com ja existeix en el sector de la pesca, amb l'objectiu d'"enfortir l'agricultura mediterrània".  

També et pot interessar