Puig demana a la UE que actue davant la crisi energètica que afecta el sector ceràmic

El cap del Consell s'ha reunit a Bolonya amb el president de la regió italiana de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini

El cap del Consell, Ximo Puig, s'ha reunit a Bolonya amb el president de la regió italiana de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini
El cap del Consell, Ximo Puig, s'ha reunit a Bolonya amb el president de la regió italiana de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini / Generalitat

El president de la Generalitat s'ha reunit a Bolonya amb el president de la regió italiana de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini, per a defendre davant Brussel·les els interessos ceràmics amb una posició comuna.

Puig ha avançat que la primera decisió que han pres conjuntament és demanar una reunió amb el comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni, "per a intentar visualitzar de manera clara i directa a la UE que la situació de la indústria ceràmica és inaguantable i inajornable".

Davant la crisi energètica que afecta de manera "asfixiant" les indústries taulelleres, el cap del Consell ha ressaltat que ha d'haver-hi una acció per part de la UE perquè "ens juguem el futur d'un sector industrial fonamental".

En aquest sentit, Puig ha qualificat de molt "positiva" la reunió amb dues comunitats que reuneixen més del 90% de la ceràmica que es produeix a Espanya i Itàlia.

El missatge que traslladaran a Gentiloni és que "la indústria ceràmica no pot continuar en aquesta situació i necessita un impuls per part de la Unió Europea".

Puig ja va avançar dimarts que la Generalitat preveu complementar les ajudes del govern al sector gasintensiu "fins al límit que fixe la Unió Europea" i aquest dimecres ha insistit que instarà el govern i la Unió Europea a ampliar el marc d'ajudes i recursos per a fer costat al sector.

Per a aprofundir en la col·laboració entre les regions valenciana i italiana, Puig ha recordat que fa 30 anys que es va signar el protocol de col·laboració entre l'Emília-Romanya i la Comunitat Valenciana i han acordat que "abans de final d'any signarem un nou protocol molt més ambiciós".

També et pot interessar

stats