Puig demana a Sánchez abordar de manera urgent el problema de l'infrafinançament

El líder socialista convocarà els presidents autonòmics a una conferència anual al Senat si aconsegueix ser investit president.

El cap del Consell, Ximo Puig, aquest dimarts
El cap del Consell, Ximo Puig, aquest dimarts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut aquest dimarts la telefonada del president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, dins de la seua ronda en contacte amb tots els presidents autonòmics per a transmetre'ls la urgència de tindre un executiu central per a poder tractar assumptes fonamentals. Puig li ha expressat el seu suport perquè es forme govern el més prompte possible i li ha demanat que aborde de manera urgent el problema de l'infrafinançament.

Puig ha explicat que és "urgent" que existisca un govern i que quan n'hi haja, cal posar com a "gran prioritat el finançament autonòmic per a garantir l'estat de benestar".

Per la seua banda, fonts de La Moncloa han informat que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, convocarà la conferència anual amb els presidents de les comunitats autònomes al Senat si finalment és investit. De fet, així li ho està traslladant als líders territorials en les converses telefòniques iniciades aquest dimarts.

Sánchez està explicant als líders autonòmics que la conferència anual serà un dels eixos principals d'una legislatura "que ha de ser, d'una banda, la del diàleg i, per un altre, la de la reducció de la tensió territorial", segons les mateixes fonts governamentals.

També et pot interessar

stats