Puig demana prudència davant de les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem

"El soroll mai ajuda i sobretot en aquest moment", ha assegurat el cap del Consell en una entrevista.

El president Ximo Puig, al Palau de la Generalitat
El president Ximo Puig, al Palau de la Generalitat / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat, en relació amb les discrepàncies entre els socis del govern d'Espanya, el PSOE i Unides Podem, que s'ha tornat a posar de manifest arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél, que "el soroll mai ajuda i sobretot en aquest moment".

En una entrevista a Europa Press, Puig ha apel·lat a la responsabilitat dels governants i ha exposat que "cadascun ha de defensar la seua posició" però "acompanyat d'un sentit de la prudència i del pes de la responsabilitat".

"La polarització a Espanya és molt negativa", i "no correspon amb el que la ciutadania necessita i exigeix", ha dit Puig, que considera també que "no cal estar permanentment intentant visibilitzar la diferència".

El govern català "no serà el mateix"

Sobre la situació a Catalunya, Puig ha destacat la victòria de Salvador Illa en les recents eleccions autonòmiques i ha matisat que "d'alguna manera, continua la divisió". En aquest sentit, ha lamentat que els partits independentistes "ja han dit que no hi haurà cap capacitat d'intersecció", una decisió que considera que "objectivament no és positiva". No obstant això, confia "molt" en Illa perquè "s'inicie un procés en què triomfe el diàleg".

Sobre el resultat de la jornada del 14F, el cap del Consell pensa que el govern català "canviarà" i "no serà el mateix". "Les vegades que he parlat amb Pere Aragonès, que sembla que pot ser el president, la relació ha sigut positiva", ha detallat.

El PP ha de "bandejar la radicalitat"

Sobre el canvi de la seu del Partit Popular al carrer de Génova, a Madrid, Puig ha afirmat que "no és qui per a valorar-lo", però pensa que "s'ha de superar tot el que va ser una etapa negra per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana".

Així, respecte a la situació dels populars en l'àmbit estatal el cap del Consell, ha explicat que "seria bo que el PP bandejara la radicalitat", ja que només beneficia el partit més radical de la dreta.

És "absolutament imprescindible" que s'aborde el canvi de model de finançament

D'altra banda, Puig ha defensat que és "absolutament imprescindible" que es produïsca el debat sobre el canvi de model de finançament i es resolga perquè "el que està en joc és l'equitat entre espanyols i la suficiència per a dur a terme les polítiques".

Així mateix, ha incidit en la necessitat d'un "acord territorial" per a aprovar aquest canvi del model, així com un acord polític, i ha criticat la posició del PP, que "és incapaç d'arribar a acords mínims". Finalment, ha instat tant l'oposició com el govern, que "es mire més enllà del que és el propi interés particular partidista".

També et pot interessar

stats