Puig demana a Brussel·les més fons de cohesió per a les regions europees

L´eixida del Regne Unit de la Unió restarà més de 10.000 milions d´euros al pressupost comunitari des de 2020.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat este dimecres a Brussel·les pel reforçament de les polítiques de cohesió europees 'en un moment decisiu de la preparació del pressupost europeu, en perill pel Brexit' [el procés d´eixida del Regne Unit de la Gran Bretanya de la Unió Europea] i ha reivindicat el paper de lideratge del Comité de les Regions (CdR) perquè no es perda 'tot allò aconseguit fins ara'. La desconnexió dels britànics de la Unió Europea restarà més de 10.000 milions d´euros al pressupost comunitari.

Per això, Ximo Puig ha demanat una 'posició més proactiva' als països membres en defensa de les polítiques de cohesió territorial perquè amb la desigualtat provocada per la crisi 'el que hi deu d´haver és més fons per a la cohesió, no menys' i ha reclamat al govern d´Espanya que faça 'tots els esforços necessaris perquè hi haja un pressupost que atenga els valors que defensem'.

El president de la Generalitat ha firmat l´adhesió de la Comunitat Valenciana a l´Aliança per la Cohesió del Comité de les Regions, una iniciativa que reivindica que la política de cohesió mantinga el seu paper preminent en el pressupost europeu després de l´any 2020.

Puig ha formalitzat l´entrada de la Comunitat Valenciana durant la reunió que ha mantingut amb el president del CdR, el belga Karl-Heinz Lambertz, a la seu de l´organisme a Brussel·les. 

També et pot interessar

stats