Puig demana als diputats valencians que donen suport als pressupostos de l'Estat

Compromís ja ha anunciat que no presentarà esmena a la totalitat als pressupostos.

Puig demana als diputats valencians que donen suport als pressupostos de l\'Estat
Puig demana als diputats valencians que donen suport als pressupostos de l'Estat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat els diputats valencians en el Congrés que posen "per damunt de tot" els interessos dels valencians en els pressupostos generals de l'Estat per a 2019, que inclouen inversions per a la Comunitat Valenciana valorades en mil milions d'euros.

Puig ha reconegut que existeix preocupació per les esmenes a la totalitat dels pressupostos perquè són un comptes que "milloren la vida dels ciutadans, dels valencians, específicament" i per això ha fet una crida a tots els diputats perquè prioritzen l'interés general dels valencians a qüestions ideològiques.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat que la seua formació "aposta" per no presentar una esmena a la totalitat per tal que els pressupostos passen a la "fase d'esmenes parcials". Tot i això, ha reconegut que és complicat que tiren avant després que Esquerra Republicana haja formalitzat aquest dimarts la seua iniciativa de la devolució dels comptes. 

El grup parlamentari del Partit Nacionalista Basc (PNB) també ha anunciat que no presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat de 2019. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha dit que, encara que no registren una esmena de devolució, "això no significa que el vot final siga a favor". 

També et pot interessar

stats