Puig deixa clar que no és moment encara de retirar l'obligació del certificat covid

El president del Consell creu que aquest document té un efecte positiu enfront de la pandèmia sanitària i que afavoreix l'activitat econòmica

ersonal col·loca un cartell a l'entrada del seu restaurant de València avisant de l'obligatorietat del certificat covid
Personal col·loca un cartell a l'entrada del seu restaurant de València que avisa de l'obligatorietat del certificat covid / Kai Försterling

El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha manifestat que no es planteja en aquest moment la retirada del certificat covid a la Comunitat Valenciana, amb l'argument que creu que aquest document té un efecte positiu enfront de la pandèmia sanitària i que afavoreix l'activitat econòmica. L'exigència del passaport covid va entrar en vigor el passat 4 de desembre i, en principi, la intenció era que estiguera vigent durant trenta dies naturals.

En declaracions als periodistes en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a Madrid, el president valencià ha sigut preguntat sobre la intenció de Catalunya i Cantàbria de retirar el certificat covid i ha respost que "no està prevista aquesta decisió". Puig ha recordat que el virus "segueix entre nosaltres" i ha incidit que el certificat covid "ha significat un exercici positiu per a la vacunació", de la qual creu que és l'instrument més eficaç en la pandèmia.

"El passaport ha servit també per a donar més seguretat als locals i ha sigut positiu en termes econòmics" perquè "les comunitats que l'han tingut han obtingut un millor resultat en el sector turístic". El cap del Consell ha comentat que "en cada moment cal prendre unes decisions" abans de reiterar que actualment s'està "en plena pandèmia i hi ha una gran quantitat de contagis".

També et pot interessar

stats