Puig defensa una inversió immediata de 139 milions en dos hospitals i tres centres de salut

El Botànic presumeix de la seua aposta per la sanitat pública en contrast amb el que va fer el PP durant els seus anys al capdavant de la Generalitat

Puig, aquest dijous, durant la sessió de control
Puig, aquest dijous, durant la sessió de control / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la inversió prevista pel Consell en hospitals i centres de salut davant les crítiques del PP de mala gestió sanitària. Inversió de 139 milions, ha detallat, en dos hospitals de la Comunitat Valenciana i en tres centres de salut.

Puig ha fet aquestes declaracions durant la sessió de control a les Corts. Ho ha fet en resposta a la pregunta de María José Catalá, síndica del PP, sobre les sentències en contra del Consell que obliguen a indemnitzar professionals sanitaris per desprotecció durant la pandèmia. El president primer i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després, han recordat les circumstàncies excepcionals de l'inici de la pandèmia i també que no és l'única comunitat que té sentències en aquest sentit. Els partits del Botànic han retret al PP que ara defense la sanitat pública en contrast amb la política que van desenvolupar durant els seus anys al capdavant del govern valencià.

Puig ha detallat que durant el pròxim mes s'ampliarà l'Hospital de la Marina Baixa amb una inversió de 60 milions d'euros i que abans de final d'aquest mes s'adjudicarà la segona fase de l'ampliació de l'edifici d'atenció hospitalària de l'Hospital Clínic de València, per 70 milions d'euros. D'altra banda, en atenció primària, s'adjudicaran les obres del nou centre de salut Torrent III per 1,5 milions d'euros, de l'ampliació del centre de salut Petrer II, per 4,77 milions d'euros , i de la reforma del centre de salut Villena I per 849.463,00 euros.

353 professionals per a ajudar als ajuntaments en la gestió de fons europeus

Durant la sessió, Puig també ha assegurat que la Generalitat llançarà una convocatòria perquè els ajuntaments de fins a 20.000 habitants i les mancomunitats puguen contractar professionals amb la finalitat de conformar equips per a presentar projectes que puguen finançar-se amb fons europeus. La convocatòria pretén facilitar la contractació de més de 353 professionals que treballen en els ajuntaments per a assessorar les pimes i que puguen accedir als fons europeus.

El president ha defensat la intenció que els fons europeus "arriben a tot el món, en tot el territori". Els municipis de menys de 2.000 habitants rebran el suport tècnic a través d'equips contractats per les seues mancomunitats i es preveu la contractació de 184 professionals. Mentrestant, els ajuntaments entre 2.000 i 5.000 habitants podran contractar directament un tècnic, la qual cosa significaria 83 professionals més.

També et pot interessar

stats