Puig creu que els fons europeus ajudaran la Comunitat Valenciana a eixir de la crisi

El president de la Generalitat assegura que permetran una dècada d'oportunitats

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que els fons europeus per a la recuperació ajudaran la Comunitat Valenciana a "sortir del túnel" després de la crisi ocasionada per la pandèmia. Així mateix, creu que constitueixen una "gran oportunitat de transformar econòmicament la societat", i permetran una "dècada d'oportunitats" gràcies a l'arribada d'aquests recursos de la Unió Europea.

El cap del Consell ha advertit que la Comunitat Valenciana s'enfronta a "grans oportunitats que es disfressen de problemes" i ha incidit en el fet que la pandèmia "ha destapat moltes cartes sobre el tapet que han aparegut i que hem de revertir".

En eixe sentit, ha explicat que la Comunitat Valenciana abordarà els problemes de la crisi "des de la digitalització, amb una concepció sostenible i més competitiva", per al que ha advocat per "agilitzar i desburocratitzar l'administració".

De la mateixa manera, el president de la Generalitat, ha defensat la necessitat d'"impulsar la transformació del model productiu i adaptar la indústria a un món que no és el d'ahir i que exigeix canvis per a ara mateix", gràcies al fet de l'arribada d'aquests fons.

En aquesta línia, ha considerat que la innovació "comença a ser un segell distintiu" de l'autonomia valenciana de cara a "generar projectes i desenvolupament". De fet, ha apuntat que més de 280 empreses han rebut ajudes europees i ha indicat que la Generalitat ja ha assignat "algunes actuacions", que se sumen als 1.000 milions d'euros que rebrà la Comunitat en 2021 i els 480 dels fons React-EU repartits entre treballadors i pimes.

També et pot interessar