Puig convida a la UE i al futur govern central a una "gran coalició" per a salvar l'Albufera

Aquesta acció s'emmarca dins del gran pacte verd anunciat en el discurs de Cap d'Any per a minimitzar els efectes del canvi climàtic

Puig passeja pel llac de l'Albufera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convidat al fet que la Unió Europea i el futur Govern d'Espanya se sumen a una "gran coalició per a salvar l'Albufera" de València i frenar-ne el deteriorament, posant en el centre als pescadors i a les persones que viuen a l'entorn del parc natural.

"L'Albufera forma part de la nostra ànima col·lectiva; hem de salvar-la perquè és salvar la identitat dels valencians", ha reivindicat en una visita a la llotja i a la Comunitat de Pescadors.

Per a aconseguir-ho, Puig ha anunciat la pròxima visita del vicepresident primer de la Comissió Europea i encarregat del Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans.

També ha confiat en el suport del futur govern central i d'institucions com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l'Ajuntament de València, la societat civil i "totes les persones que estimen l'Albufera".

Aquest "gran acord" entronca amb el pacte verd per al futur de la Comunitat Valenciana que va anunciar el mateix Puig en el seu missatge de comiat de 2019. "El futur de l'Albufera és possible, però l'hem de fer amb un itinerari compartit", ha asseverat.

També et pot interessar

stats