Puig, al contrari que Gabilondo, afirma que se sent "confortable" governant amb Podem

El cap del Consell espera poder alçar restriccions després de Setmana Santa si la Comunitat Valenciana continua amb una incidència baixa del virus.

Ximo Puig i Ana Barceló a Alacant
Ana Barceló i Ximo Puig durant la visita a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant / GVA

El president de la Generalitat i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat sobre el veto del candidat socialista a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, cap a Pablo Iglesias i la contradicció que suposa amb l'actual govern central, que "cadascun ha de ser responsable de l'espai que ha d'administrar i en el qual ha d'intervindre políticament".

Puig ha evitat aprofundir i s'ha limitat a comentar que el Consell valencià que presideix format per un tripartit amb Compromís i Podem és un "exemple de govern sòlid, obert i que cogestiona la diversitat". "Jo em sent confortable amb aquest govern", ha prosseguit el president valencià.

El cap del Consell s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als periodistes després de visitar l'Hospital de Sant Joan d'Alacant amb motiu de l'inici de les obres d'ampliació i millora del servei d'Urgències.

Inici de les obres a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant

Segons Puig, l'objectiu és millorar cada dia les infraestructures sanitàries i ha mostrat la seua satisfacció que comencen aquestes obres i "dins de 18 mesos tindre un espai d'urgències com es mereixen els ciutadans d'aquest departament".

El cap del Consell ha agraït el treball dels sanitaris durant la pandèmia, que demostren que "tenim un gran sistema de salut que compta amb un capital humà extraordinari".

Puig espera poder alçar restriccions després de Setmana Santa

D'altra banda, ha destacat que, després de molt d'esforç, la Comunitat Valenciana fa diversos dies que té la incidència del virus més baixa per cada 100.000 habitants i "si passem la Setmana Santa, més prompte que tard podrem alçar les restriccions". Ara, ha dit, cal mantindre les perimetracions per a evitar interaccions en la població. Puig s'ha dirigit als turistes i ha apel·lat a la coresponsabilitat ara per a poder gaudir de l'estiu

"La Comunitat Valenciana no té suficients vacunes"

Pel que fa a la vacunació, el president ha dit que aquest dimecres es recuperarà la vacunació del sector educatiu amb la vacuna d'AstraZeneca i ha remarcat que el principal problema és que "la Comunitat Valenciana no té suficients vacunes". Així, ha mostrat el seu desig que prompte arribe "la vacuna de Johnson & Johnson, la russa i totes les que puguen ajudar a aconseguir la màxima immunització".

També et pot interessar

stats