Puig considera prioritari mirar al futur per a garantir que hi haja aigua "per sempre"

El president de la Generalitat ha dit que ja se n'han donat 3.000 ajudes als afectats per la DANA, però que encara en queden moltes per adjudicar.

Puig considera prioritari mirar al futur per a garantir que hi haja aigua \"per sempre\"
Puig considera prioritari mirar al futur per a garantir que hi haja aigua "per sempre"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet balanç de la DANA de setembre quan es compleixen quatre mesos des de l'incident. Puig ha concedit una entrevista a À Punt Mèdia, en què ha assegurat que una de les pròximes mesures és aprovar vint milions d'euros per als agricultors que tenen vertaders problemes.

El president considera fonamental atendre les urgències, com ja s'ha fet amb els cent milions d'euros que s'han destinat a donar resposta a les peticions més importants. I també amb el desenvolupament del pla Vega Ren-hace, que ha de concloure amb un gran acord social, cívic i cultural que servisca per a reconnectar el Baix Segura amb la resta de la Comunitat Valenciana. En referència a les ajudes, ha destacat que ja se n'han donat 3.000, però que encara en queden moltes per adjudicar.

Sobre la qüestió hídrica, Puig considera prioritari mirar al futur per garantir que hi haja aigua "per sempre". Precisament, Puig ha volgut referir-se al transvasament Tajo-Segura, del qual ha assegurat que "és irrenunciable per a nosaltres". "Necessitem aliances per a defensar els regants i els agricultors d'aquesta comarca i de Múrcia", ha destacat. De fet, el cap del Consell s'ha aliat amb el Partit Socialista de la Regió de Múrcia en defensa d'aquest transvasament.

També ha fet balanç de la DANA la directora tècnica de la Creu Roja d'Almoradí, Esther Lillo, que ha informat que encara s'hi treballa amb equips de treballadors socials. "En aquests quatre mesos hem donat suport psicològic i psicosocial a més de 400 famílies, a més d'ajudar amb les rehabilitacions d'habitatges o les tasques de neteja".

L'alcaldessa d'Almoradí, María Gómez, considera, per la seua banda, que el que el municipi necessita són, sobretot, ajudes a l'agricultura i obres preventives en les infraestructures, suficients per a evitar nous trencaments.

Més cap a l'interior de la comarca, a Oriola, el regidor d'Emergències, Víctor Valverde, ha assegurat que encara hi ha 40 famílies que no han pogut tornar a casa i que el 50% de les instal·lacions esportives i el centre ocupacional de la ciutat estan encara danyats. Per això, ha volgut fer una crida a les administracions, ja que, com ha dit, "sense ajuda d'aquestes, l'Ajuntament d'Oriola no podria fer front als danys de la DANA ni en deu anys".

En l'àmbit comercial, el vicepresident de la Cambra de Comerç d'Oriola, Pedro Mancebo, creu que les empreses necessiten agilitat en la tramitació de les ajudes i una aposta per desenvolupar projectes d'infraestructures per a tota la comarca.

També et pot interessar

stats