Puig considera "irrenunciable" el transvasament Tajo-Segura

El cap del Consell s’ha referit a la Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia com l’‘‘horta d'Europa’’.

El cap del Consell s’ha referit a la Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia com l’‘‘horta d'Europa’’
El cap del Consell s’ha referit a la Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia com l’‘‘horta d'Europa’’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el transvasament Tajo-Segura és "irrenunciable" per a "garantir la producció agroalimentària tan potent" de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, que ha qualificat d'"horta d'Europa".

Puig ha agraït que, després d'onze mesos, s'haja desbloquejat aquest transvasament. Així mateix, ha apel·lat al secretari general dels socialistes de la Regió de Múrcia, Diego Conesa, amb qui s’ha reunit a Alacant, a seguir "treballant junts i defensar una posició racional i a favor de la nostra agricultura i de la nostra societat".

També ha fet gala que el seu partit no ha fet mai bandera de la confrontació en el tema de l'aigua, però ha assegurat que tampoc deixaran de reivindicar el que és just. Preguntat sobre que encara no s'haja aprovat el transvasament del mes d'agost, Puig s'ha mostrat "esperançat" que en la reunió prevista per a aquest dijous "es complisca el que està previst".

"Esperem que hi haja una continuïtat que garantisca el subministrament i l'estabilitat per als agricultors i per a les famílies que viuen directament de l'aigua a través de l'agricultura", ha subratllat.

Al seu torn, Conesa ha apostat per "buscar elements de garantia per al reg en la indústria agroalimentària" i ha coincidit amb Puig que els socialistes no faran "política amb l'aigua", sinó que defendran que s'establisquen unes polítiques que en garantisquen el subministrament.

També et pot interessar

stats