Puig confia que la Comunitat Valenciana siga autosuficient en energia a mitjà termini

El cap del Consell preveu arribar a 10.000 megawatts de potència renovable abans del 2026, amb les 452 instal·lacions de renovables que tramiten la Generalitat i l'Estat

Ximo Puig en la jornada Comunitat Valenciana cap al futur
Ximo Puig en la jornada "Comunitat Valenciana cap al futur" / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seua confiança que la Comunitat Valenciana podrà ser autosuficient en la producció i consum d'energia a mitjà termini, amb la previsió d'arribar a 10.000 megawatts de potència renovable abans del 2026: "Avançant-nos quatre anys a l'objectiu d'autonomia 2030".

Puig ha lligat l'objectiu d'autosuficiència energètica a les 452 instal·lacions de renovables que tramiten actualment la Generalitat i l'Estat a la Comunitat Valenciana.

"Quan estiguen en marxa, la nostra producció d'energia superarà la demanda de famílies i empreses. Un 13% més", ha asseverat, insistint que l'"ambició" és ser autosuficients a mitjà termini.

Així ho ha avançat en un fòrum organitzat per Europa Press amb la participació de representants d'empreses valencianes i amb implantació al territori com Cox Energy, Grant Thornton, Ford, Ouigo, Vectalia, Caixa Popular, Global Omnium e Importaco.

La Comunitat Valenciana genera el 70% de l'energia necessària

Segons ha apuntat, la Comunitat Valenciana genera el 70% de l'energia que consumeixen els valencians (18.000 gigawatts enfront de 27.000). Amb les 452 instal·lacions creu que es cobriria la potència de generació que representen les no renovables.

"Aquest salt, per descomptat, exigeix una agilitat administrativa que estem accelerant i que, des de l'autocrítica, encara hem de millorar", ha recalcat.

A més, el president valencià ha descartat els "falsos debats" sobre la necessitat de mantindre obertes les centrals nuclears quan el seu tancament està previst per al 2030.

També et pot interessar

stats