Puig: “Casado sap què ha de fer després de la dimissió de Montón”

Respecte de la tesi de Sánchez, el cap del Consell diu que es tracta d'una especulació.

Ximo Puig, durant el debat de política general a les Corts
Ximo Puig, durant el debat de política general a les Corts / Kai Försterling (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït la "dignitat" de Carmen Montón per haver dimitit, i ha dit que el líder del PP, Pablo Casado, "sap què ha de fer i més prompte que tard ho haurà de fer".

Tot i això, Puig insta a no fer una "causa general" ni un "atac indiscriminat" en el tema dels màsters després de la dimissió de la ministra de Sanitat per suposades irregularitats en el seu màster, i les informacions que apunten que Pedro Sánchez va plagiar la seua tesi.

"Espanya està recuperant reputació i en aquest cas les línies roges s'han posat on s'han posat", ha indicat el cap de l’executiu valencià. "És fonamental que la regeneració democràtica es porte amb racionalitat, atenent l'interés general i no fent una espècie de causa general contra els polítics", ha afegit.

Puig ha valorat la gestió de Montón al capdavant de la Conselleria i del Ministeri i ha assegurat: “ha donat la cara per la sanitat pública en tot moment”. Així, ha destacat mesures com posar fi al copagament o la recuperació del sector sanitari públic.

Segons el president, la responsabilitat política que ha assumit l’exministra "afavoreix la reputació valenciana" i reforça “la confiança dels ciutadans en la política". Així mateix, ha subratllat que en aquest cas "no hi ha cap qüestió de caràcter jurídic ni que tinga a veure amb la corrupció".

La tesi de Pedro Sánchez

Pel que fa a la polèmica sorgida al voltant de la tesi de Sánchez, Puig ha indicat que és "parlar d'una especulació".

"Cal investigar el que es vulga, cal donar transparència, per descomptat, en tot, però el que no es pot és intentar embrutar la vida de les persones si no hi ha realment una causa o un motiu, i no es pot fer una causa general i un atac indiscriminat", ha remarcat.

Segons Puig, el govern de Sánchez "està demostrant que té una resposta d'higiene democràtica permanent, també per a retornar la confiança, tan dinamitada pel PP, entre els ciutadans i la política".

També et pot interessar