Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Puig considera que el cas Assut "no hauria de" penalitzar-lo en les eleccions

El president de la Generalitat assegura que els comicis seran al maig

Ximo Puig parla durant l'entrevista en Onda Cero / Onda Cero

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha considerat que el cas Assut "no hauria de" penalitzar-lo en les pròximes eleccions autonòmiques, les quals ha insistit que seran al maig a la Comunitat Valenciana.

Puig s'ha pronunciat així aquest dimecres en una entrevista en Onda Cero, en la qual li han preguntat sobre si hi hagué finançament irregular en les campanyes electorals del PSPV-PSOE del 2007 i el 2008, com s'investiga en el cas Assut. Puig ha assenyalat que els responsables polítics implicats sostenen que "es va actuar correctament i que no hi va haver cap mena d'actuació irregular" que implicara el pagament per alguna mena d'acció o alguna inversió.

També li han preguntat i creu que el cas Assut el pot penalitzar en les eleccions autonòmiques. Ha afirmat que "no deuria", perquè els socialistes van fer el 2015 "una volta absolutament al calcetí" de la Comunitat Valenciana, que ha passat de ser "el paradigma de la corrupció" a estar per damunt de la mitjana de les regions europees en qualitat democràtica.

Puig ha reivindicat que des del 2015 no s'han produït casos de corrupció gràcies a la regeneració aplicada. Ha destacat que cap de les persones imputades en el cas Assut milita actualment en el PSPV-PSOE, cosa que sí que passa en el cas del PP. No obstant això, ha indicat que respectarà el que determinen els procediments judicials, i ha dit que l'important és que se sàpia "tota la veritat".

Sobre la data de les pròximes eleccions autonòmiques, ha insistit que seran al maig, i que "no hi ha cap motiu que permeta pensar en un avançament", perquè s'han aprovat els pressupostos dins del termini i en la forma escaient per huité any consecutiu, s'ha aprovat una reforma fiscal per unanimitat i es captaran importants fons europeus.

Cas Assut