Puig avança que s’utilitzaran “tots els espais adequats” per a “una vacunació massiva”

El president de la Generalitat ha explicat que el Ministeri està definint els pròxims grups de població que es vacunaran.

Un sanitari vacuna a un pacient en un centre en un envelat
Un sanitari vacuna a un pacient en un centre en un envelat / Reuters

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest divendres que “s’utilitzaran tots aquells espais que siguen adequats” quan es tinga la “capacitat de fer una vacunació massiva” una vegada se supere “el problema de l’escassetat” de dosis. Així s’ha pronunciat, en declaracions als mitjans durant una visita a Torrent, a partir d’una pregunta sobre la possibilitat d’utilitzar poliesportius i altres espais per a dur a terme el procés de vacunació.

Puig ha explicat que en aquests moments s’està treballant en “dues direccions”. D’una banda, a “veure exactament les consideracions de les noves vacunes que vindran”. En aquest punt, ha assenyalat que aquest divendres està reunida la ponència de vacunacions del Ministeri per a definir quina població serà destinatària d’aquestes vacunes i que aquest dissabte l’administració valenciana es reunirà per a “aprofundir” en aquesta qüestió.

S’esperen moltes més vacunes

D’altra banda, ha assenyalat que es treballa en el fet que “l’esperança que hi haja en un temps moltes més vacunes exigeix una resposta perquè, quan tinguem vacunes que ara són molt escasses”, hi haja “capacitat de fer una vacunació massiva”. I en aquest sentit, ha indicat que s’utilitzaran tots aquells espais des de la col·laboració amb empreses i institucions, per a “aconseguir el màxim nivell de vacunació”.

En qualsevol cas, Ximo Puig ha recalcat que en aquest moment “tenim encara el problema de l’escassetat” de vacunes, encara que “s’han obert les esperances en els últims dies”.

“Veiem ja directament com la vacuna de AstraZeneca va avançant, ja hi ha un compromís real d’arribada a partir de la setmana que ve, hem vist com Pfizer està complint i augmentarà la dotació i estem molt esperançats en la vacuna de Johnson, que és una única dosi i que també podria parlar-se que a partir de març es posaria en funcionament”, ha exposat.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que “es tracta fonamentalment de posar tots els recursos necessaris per a una vacunació massiva en el moment en què siga possible”.

Així, ha apuntat que en aquests moments cal “continuar sobretot ateses les persones més vulnerables” i que “aquesta és la gran qüestió”. “Es tracta de posar totes les vacunacions possibles en residències, hospitals, persones més vulnerables i que desgraciadament en el cas de les persones majors són les més afectades per la letalitat”, ha resolt.

També et pot interessar

stats