Puig assegura que l’avançament electoral aconseguirà que el problema valencià es veja “a tot Espanya”

El president de la Generalitat defensa la decisió de moure els comicis valencians al 28 d’abril en una entrevista en À Punt Notícies Nit.

VÍDEO | Puig assegura que l’avançament electoral aconseguirà que el problema valencià es veja “a tot Espanya”
Puig assegura que l’avançament electoral aconseguirà que el problema valencià es veja “a tot Espanya”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha justificat la decisió d’avançar les eleccions autonòmiques al 28 d’abril perquè considera que així s’aconseguirà que el problema valencià es veja “a tot Espanya”. Segons ha manifestat, la coincidència en les urnes dels comicis autonòmics i generals permetrà visibilitzar “els interessos dels valencians i valencianes” i enfortir l’autogovern de la Comunitat Valenciana. 

El cap del Consell ha defensat la seua postura davant la cita electoral d’abril en una entrevista en À Punt Notícies nit, la primera després d’haver fet pública la decisió de fer coincidir les eleccions autonòmiques amb les generals. 

Sobre els motius que l’han espentat a decantar-se per l’avançament electoral, Puig ha incidit que no es tracta d’una decisió partidista ni es deu a l’auge dels partits d’extrema dreta, sinó al fet d’intentar aprofitar la mobilització ciutadana de les eleccions generals amb l’objectiu que hi ha haja més persones que voten en els comicis autonòmics. “És un bon moment perquè vote més gent i tinguem més capacitat de reacció democràtica”, ha apuntat. 

Tot i les discrepàncies al Consell sobre l’avançament electoral, el cap del Consell ha assegurat que sí que repetiria el pacte del Botànic, tot i que serà la ciutadania la que finalment ho decidirà. “El que a mi m’agradaria seria poder continuar aquesta línia de progrés”, ha afegit. De fet, ha manifestat que la relació personal amb Mónica Oltra i Enric Morera és “absolutament afectuosa”, així com amb la resta del Consell. 

També et pot interessar

stats