Hisenda assegura al Consell que farà públic pròximament un guió bàsic de la reforma del model de finançament

Ximo Puig i Mónica Oltra mantenten la confiança en el departament de M. Jesús Montero, tot i haver incomplit el termini

Capçalera de la manifestació pel finançament just a València
Capçalera de la manifestació pel finançament just a València / Efe

El Consell manté la confiança que veurà no massa tard el primer esborrany sobre la reforma del model de finançament, tot i que el Ministeri d'Hisenda ha incomplit la promesa d'entregar-lo abans de desembre, com havia anunciat M. Jesús Montero.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que tenen notícies que Hisenda farà públic l'esquelet o guió bàsic per al nou sistema de finançament autonòmic i ha llevat ferro a l'entrega "més enllà d'una data en concret", i destaca la "voluntat de buscar un acord" per part de la Moncloa.

Així ho ha confirmat també aquest dimecres la ministra d'Hisenda mateix durant una compareixença administrativa a Sevilla. Montero ha assegurat que "en els pròxims dies" es remetrà a les comunitats autònomes el primer esborrany sobre un nou sistema de finançament autonòmic amb el criteri de població ajustada per al repartiment, amb la finalitat que facen les aportacions pertinents.

"M'agradaria que al més prompte possible es posara de manifest aquest avanç del govern, però en si mateix això no solucionarà la qüestió, és un pas més, però volem que es produïsquen tots els passos definitius", ha explicat Puig en un acte a Castelló de la Plana.

Oltra: "El rellotge està fent tic-tac"

"El rellotge està fent tic-tac" ha explicat a Alacant la vicepresidenta Mónica Oltra, que també ha llevat importància al termini exacte, i ha admés que "és evident que no s'ha complit". De moment, Oltra manté la confiança en Montero. "Som esperançats i confiats", ha explicat.

Català: "guarden silenci perquè no tenen res a dir"

La secretària general del PPCV, María José Catalá, ha criticat el "silenci eloqüent" del Consell, que considera una burla per part del govern central. "Guarden silenci perquè no tenen res a dir", ha lamentat Català, que ha assenyalat Oltra preguntant si ara muntarà bronca a Madrid i el seu partit, Compromís, a què ha convidat a retirar el suport parlamentari al govern de Pedro Sánchez "per coherència", ja que aquest estava condicionat a la reforma del model de finançament.

També et pot interessar

stats