Puig assegura que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana s'ha de garantir "més enllà de qui vinga"

El president ha afirmat que, tot i que no es contemplen noves restriccions, si la situació epidemiològica empitjora, "es prendran altres decisions".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació a Benidorm
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació a Benidorm / ‘À Punt NTC’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dissabte que el confinament perimetral no s'enfocarà cap a un grup determinat, amb relació a l'arribada de persones migrants des de les Canàries, i que "s'ha de garantir més enllà de qui vinga".

El cap del Consell ha recordat que encara queden mesos "molt durs" de pandèmia i ha demanat a la ciutadania que complisca allò que diuen les autoritats sanitàries, tancament perimetral inclòs.

Quant a la denúncia del sindicat policial Jupol, que ha demanat investigar el cap de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana per un presumpte delicte de prevaricació relacionat amb els controls dels vols de persones migrants, Puig ha assegurat que no en tenia coneixement. Tot i això, el president ha aclarit que s'està actuant "d'acord amb les normes legals" i que el confinament perimetral se segueix sense importar "qui l’infringisca".

Sancions a les festes il·legals

El cap del Consell ha qualificat de "lamentables i impresentables" les festes il·legals celebrades tot i les restriccions establides. A pesar que ha emfasitzat que aquesta mena de comportament incívic es fa per part d'una "part molt xicoteta de la població", Puig ha advertit que "la imprudència d'uns pocs" pot contribuir a moltes morts.

El president ha avançat que la policia investiga els fets de les imatges per a actuar "amb tota la fortalesa i el rigor de la democràcia".

Augment de contagis a la Comunitat Valenciana

Pel que fa a l'increment de casos al territori valencià, Puig ha posat l'accent en l'estabilització generalitzada a tot l'estat espanyol i ha assegurat que les mesures adoptades pel govern valencià s'han implementat "des de la serenitat" i que "estan donant resultats".

El president ha afirmat que, tot i que no es contemplen noves restriccions, si la situació epidemiològica empitjora, "es prendran altres decisions".

També et pot interessar

stats