Puig i Armengol reclamen PCR gratuïtes per a salvar l’estiu

Els dos presidents han coincidit en la necessitat de garantir que qui no estiga encara vacunat puga viatjar igualment al nostre país

Armengol i Puig, aquest dimecres, al Palau de la Generalitat
Armengol i Puig, aquest dimecres, al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. Els dos mandataris han coincidit a reclamar PCR gratuïtes finançades per la Unió Europea per a facilitar la mobilitat aquest estiu i que el cost econòmic d'aquestes proves "no supose una limitació" per als turistes encara no vacunats que vulguen viatjar al nostre país.

Puig s'ha felicitat pel compromís europeu que l'anomenat passaport sanitari estiga operatiu al juny per a "garantir la mobilitat europea amb tota la seguretat" i "poder recuperar així l'economia". Però, com que a aquells que no estiguen vacunats se'ls exigirà presentar una PCR negativa ha subratllat que aquestes proves han de ser "gratuïtes i finançades amb fons europeus perquè els ciutadans puguen viatjar a un altre país". "Si volem tornar a la mobilitat hem de garantir unes condicions segures i si les vacunes són gratuïtes les PCR també", ha recalcat.

Per la seua banda, la presidenta Armengol ha coincidit en la importància d'aquesta mesura per a reactivar l'economia en dos comunitats "molt dependents" de la mobilitat i el turisme com són la valenciana i la balear. "Tota mobilitat segura serà benvinguda", ha recalcat.

Trobada conjunta a les Illes Balears

La Comunitat Valenciana i les Illes Balears treballen per organitzar a les Balears una reunió, que tindrà lloc al juny o juliol, i que tindrà quatre eixos bàsics: transport sostenible, l’adaptació al canvi climàtic, la sostenibilitat, la innovació en el model turístic i el capital humà. En aquesta trobada participaran empresaris, universitats i sindicats. Es pretén crear una aliança valenciano-balear per a eixir de la crisi, però que va més enllà de la situació actual, ha incidit Puig. 

També et pot interessar

stats