Puig apel·la a “la serenitat” i el “diàleg” davant del Consell de Ministres del 21 de desembre

El president de la Generalitat “desconeix” si Sánchez i Torra es reuniran.

Puig apel·la a “la serenitat” i el “diàleg” davant del Consell de Ministres del 21 de desembre
Puig apel·la a “la serenitat” i el “diàleg” davant del Consell de Ministres del 21 de desembre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a la “serenitat” i al “diàleg” en referència al Consell de Ministres del pròxim 21 de desembre que preveu celebrar-se a Barcelona i la jornada de mobilitzacions convocades des d'entitats independentistes, i ha instat a “buscar un espai de reflexió comuna” per a solucionar el problema català.

Preguntat sobre si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, es reuniran aqueix dia, Puig ha reconegut que no ho sap.

Així s'ha expressat el líder de l'executiu valencià durant una visita que ha realitzat aquest diumenge al Museu del Calçat d'Elda, des d'on ha afirmat que “fins ara, les receptes que es van emprar en el passat no van ser adequades perquè no ha parat de créixer l'independentisme, per tant el que cal fer és buscar un espai de reflexió comú, dialogar i defensar l'estat de dret”, ha manifestat.

En aquesta línia, Puig, que ha dit no saber si Sánchez i Torra es reuniran, ha mostrat “tot el seu suport” al president del govern espanyol per a “intentar treballar pel diàleg i per la convivència”.

“A mi el que pitjor em sembla que ha passat com a resultat de les eleccions andaluses és que sembla que estiga més lluny la solució del problema perquè sembla que la radicalització, aqueixa bipolarització enorme, dona bons resultats als qui la provoquen: als uns i als altres, i es retroalimenten”, ha considerat.

“Aquest no és el camí”, ha manifestat, i ha apel·lat a “buscar l'esperit constitucional que en aquell moment va propiciar l'acord. Si ara els actors de la política feren el mateix que en el passat, ens aniria bastant millor”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats