Puig apel·la a la responsabilitat i a la precaució en l'àmbit privat per a frenar l'escalada de contagis

Amb l'entrada en vigor de les noves restriccions en l'oci nocturn, la policia ha començat a sancionar els infractors.

Puig apel·la a la responsabilitat i a la precaució en l'àmbit privat per a frenar l'escalada de contagis
Puig apel·la a la responsabilitat i a la precaució en l'àmbit privat per a frenar l'escalada de contagis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la responsabilitat i a la precaució en l'àmbit privat per a frenar l'escalada de contagis que està patint la Comunitat Valenciana, amb 391 nous positius de coronavirus i vint brots localitzats en les últimes hores.

Puig confia que es frene l'avanç de la pandèmia amb l'entrada en vigor de les mesures restrictives adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal, que suposen l'adeu a l'oci nocturn i la prohibició de fumar a l'aire lliure entre altres. De fet, ha assegurat que en aquest moment el Consell no es planteja aplicar un confinament total o parcial, perquè les mesures actuals són "prou restrictives".

La situació que més preocupa a hores d'ara és l'augment de brots en diferents indrets de la Comunitat Valenciana, la gran majoria dels quals estan vinculats a l'àmbit privat i de l'oci. És el cas dels detectats a Banyeres de Mariola, amb sis positius, el Puig (7 casos), Borriol (20) o Sant Mateu (5).

La posada en marxa de les noves mesures ha suposat un reforçament de la seguretat als municipis de la Comunitat Valenciana. En la primera nit amb els pubs i discoteques tancats, a Alacant la Policia Local ha sancionar cinc pubs per no tancar a la una de la matinada i també han tallat quatre concentracions de joves que pretenien fer botellot.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero s'ha mostrat favorable a la coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat per a ser "més eficaços". Per la seua banda, la Generalitat es planteja com encaixar la capacitat reguladora dels ajuntaments en l'aplicació de les noves mesures contra l'expansió de la pandèmia. Així, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha dit que s'està estudiant la possibilitat d'habilitar els consistoris a "poder controlar-ho de forma específica".

Diversos ajuntaments ja han pres mesures específiques. A Oriola, per exemple, les platges tancaran a la una de la matinada per a dissuadir la possibilitat d'atraure gent que vulga fer botellot a la platja i a Cullera, ho faran a les 22:30.

També et pot interessar