Puig: "Molts anuncien ja el final de la legislatura, però aquesta continuarà"

El cap del Consell explica que els canvis en Presidència, amb l'entrada de Elena Cebrián i Ana Domínguez, estan orientats a la superació de les desigualtats territorials

Ximo Puig, aquest dilluns
Ximo Puig, aquest dilluns / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que, malgrat que "sembla que ja molts anuncien el final de la legislatura, aquesta continuarà" i resta quasi un terç del mandat per a aconseguir els reptes que es van marcar a l'inici. Per això, ha dit, no perdran "ni un dia" per a poder assolir-los.

Puig s'ha pronunciat així durant la presa de possessió de la nova secretària de Cohesió Territorial i Política contra el Despoblament, Elena Cebrián, i de la directora general de Relacions amb les Corts, Ana Domínguez. Uns canvis que ha emmarcat en la "nova etapa" i el "nou impuls" de la Presidència de la Generalitat per a "enfortir" l'equip.

El cap del Consell ha assenyalat que aquesta "xicoteta remodelació o ajust" està orientada a la superació de les desigualtats territorials, un àmbit en el qual encara "queda molt per fer".

Ha indicat que enguany serà "decisiu" per a la Comunitat Valenciana, no sols per al Consell, perquè serà l'any de l'acceleració de les transicions que queden pendents, com la digital i l'energètica, així com el de la reactivació econòmica, social i també emocional.

Puig ha reivindicat que la Comunitat Valenciana "està de moda, no sols pels esdeveniments culturals i artístics que ha acollit últimament", sinó perquè "encapçala la recuperació", per exemple amb les xifres d'ocupació des de 2015 "més importants d'Espanya".

Finalment, el president ha dit que, en aquests temps en què es parla de l'Espanya deshabitada, "més que plorar cal actuar", i per això la Generalitat pretén generar un nou marc per a la cohesió a tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats