Puig anuncia un comandament i districte únic sanitari per a reduir les llistes d'espera en les operacions

La demora de les intervencions quirúrgiques s'ha reduït en 8 dies en l'últim semestre, però continua en vora quatre mesos de retard de mitjana.

Puig anuncia un comandament i districte únic sanitari per a reduir les llistes d\'espera en les operacions
Puig anuncia un comandament i districte únic sanitari per a reduir les llistes d'espera en les operacions

El temps d'espera per a operar-se a la Comunitat Valenciana s'ha reduït en huit dies en el primer semestre d'enguany, segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una entrevista a À Punt. El cap del Consell ha anunciat que la Conselleria de Sanitat crearà "un comandament únic" que prioritzarà les intervencions i facilitarà que les persones en llista d'espera puguen traslladar-se d'un departament de salut a un altre de la Comunitat Valenciana per a operar-se i així reduir-ne el temps.

Les últimes xifres del 2018 apuntaven una demora de 121 dies per a ser operat als hospitals públics valencians. Un problema la solució del qual Puig ha destacat com una prioritat del Consell. En aquest objectiu emmarca el nou model de "districte únic" que es compatibilitzarà amb la continuïtat del concert sanitari amb centres privats.

Andrés Cánovas, el secretari general del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, veu positivament la mesura i entén que el districte únic pot ajudar a contribuir a retallar l'espera de les operacions. Amb tot, recorda que la pressió assistencial continua sent molt elevada a la Comunitat Valenciana.

Des de Comissions Obreres, Rosa Atiénzar, secretària general de la Federació de Sanitat, reclama però un pla integral contra les llistes d'espera perquè "amb el pla de xoc i l'autoconcert no s'acabaran mai".

CCOO demana reduir les llistes d’espera i una jornada de 35 hores

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO ha demanat a la Conselleria de Sanitat la reducció de les llistes d'espera, l'ordenació dels recursos humans, la millora de l'Atenció Primària i la jornada de 35 hores setmanals.

El sindicat ha presentat les propostes que entregarà a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a aquesta legislatura, que estan basades en la defensa d'una sanitat pública eficient, de gestió directa i eficaç; en la modernització i racionalització dels recursos humans; i en la reducció de la temporalitat.

També et pot interessar

stats