Puig anuncia una “obertura progressiva que ja no tindrà marxa enrere”

El president anuncia en una declaració institucional les noves mesures aprovades per a continuar lluitant contra el coronavirus quan acabe l’estat d’alarma 

El president Ximo Puig anuncia el nou marc normatiu després de l'estat d'alarma
El president Ximo Puig anuncia el nou marc normatiu després de l'estat d'alarma / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte l'entrada en una nova etapa en la superació de la pandèmia, una “nova dinàmica” que suposa un temps “d'obertura progressiva que gràcies a la vacunació no tindrà marxa enrere”.

El cap del Consell s'ha manifestat així en una declaració institucional que ha pronunciat amb motiu de l'acabament de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor aquest diumenge a les 00:00 hores d'un nou marc normatiu en la lluita contra la pandèmia. Les noves mesures s'han anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19.

El president de la Generalitat ha destacat la finalització del tancament perimetral autonòmic que impedia entrar i eixir de la Comunitat Valenciana: “Vaig prometre que aquesta mesura no duraria un dia més del necessari, i així serà”, ha assegurat.

A més, ha traslladat el nou marc normatiu, que estarà en vigor fins al 24 de maig, i que consisteix a retardar fins a les 12 de la nit l'inici de la mobilitat nocturna, que es mantindrà entre les 00:00 i les 06:00 hores. També s'amplia fins a 10 el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials, tant en espais públics com privats, oberts i tancats.

Una altra de les principals mesures consisteix a ampliar l'aforament en la restauració fins a un 50% en interiors i estendre l'horari fins a les 23.30 hores.

“Són tres avanços que impulsaran l'activitat de milers de negocis i que ens permet tornar a un estat d'activitat gairebé plena”, ha indicat el president de la Generalitat.

“Podem sentir orgull” 

Ximo Puig ha assenyalat que els valencians “han estat a l'altura d'aquest moment històric: el pitjor de l'últim segle”. Per això, ha indicat: “podem sentir orgull” de ser una referència europea o de saber protegir la vida. Amb aquesta actitud de fortalesa i unió estem eixint del túnel”, ha assegurat el president de la Generalitat. 

El cap del Consell ha volgut recordar a tots els valencians que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia, i ha al·ludit especialment a les persones majors: “Éreu els més importants i ací ningú va discutir mai què valia més, una cervesa o una vida”.

Bon ritme de la vacunació 

El president de la Generalitat ha subratllat el bon ritme que segueix la vacunació a la Comunitat Valenciana, amb l'administració de 270.000 vacunes durant la setmana passada, gràcies al fet que “ja quasi arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades”.

A més, ha explicat que tots els majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avançant amb les persones entre 60 i 75 anys i que a finals de mes tots els majors de 60 anys estaran vacunats, almenys, amb una dosi. També que la previsió és vacunar durant el mes de juny als majors de 50 anys.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

També et pot interessar