Puig anuncia l'ampliació de la targeta SUMA a tot l'àmbit de Rodalia de Renfe per a Castelló i València

A partir del pròxim dilluns 6 de març la mesura beneficiarà 1,8 milions de persones i es podrà utilitzar en 65 estacions

Presentació de l'ampliació de la targeta SUMA a Rodalia de Renfe per a Castelló i València
Presentació de l'ampliació de la targeta SUMA a Rodalia de Renfe per a Castelló i València / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir del dilluns 6 de març entrarà en vigor la targeta SUMA per a viatjar en Rodalia de Renfe de Castelló i de València, una mesura que beneficiarà 1,8 milions de persones a través de les 65 estacions en les quals es podrà utilitzar i que farà "més còmode, senzill i barat desplaçar-se en transport públic".

En la presentació a Almassora (Plana Alta) de l'ampliació de SUMA, que arriba per primera vegada a la província de Castelló, el president ha destacat que la mesura permet triplicar el nombre d'estacions en les quals es podrà usar la targeta i afavoreix tant la "cohesió social" com la "cohesió territorial", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La implantació d'aquesta iniciativa té com a objectiu "millorar la vida de les persones", des d'una concepció del transport de proximitat com a "pilar de l'estat de benestar", tal com ha assegurat Ximo Puig, que ha indicat també que la intenció del Consell és anar "més enllà" en l'aposta per la mobilitat sostenible, i s'ha referit en aquest sentit al fet que es treballa perquè Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) "tinga la implantació que correspon ací a la Plana".

En concret, es beneficiaran de l'ampliació de SUMA les persones usuàries de les estacions d'Almassora, Almenara, Borriana-Les Alqueries, Castelló de la Plana, Caudiel, Xilxes, Xèrica-Viver, La Llosa, Moncofa, Navaixes, Nules-La Vilavella, Sogorb-Raval, Soneja, Vila-real, Algemesí, Algímia, Alzira, Bunyol, Carcaixent, Xest, Xiva, Cullera, Estivella-Albalat, Gandia, Gilet, La Pobla Llarga, L'Alcúdia de Crespins, L'Énova-Manuel, Moixent, Montesa, Platja i Grau de Gandia, Rebollar, Requena, Sant Antoni de Requena, Setaigües, Sueca, Tavernes de Valldigna, Utiel, Vallada, Xàtiva i Xeraco.

Tal com ha indicat, aquesta iniciativa suposarà un "avanç molt important" en la mobilitat urbana en transport públic, ja que, amb una única targeta, es pot viatjar en Rodalia o en els transports que gestiona la Generalitat, com ara metro i autobusos interurbans, amb un transbord gratuït inclòs.

En aquest sentit, a més d'afavorir la intermodalitat, "s'han simplificat zones i s'han abaratit els preus", la qual cosa, juntament amb totes les mesures que ha aplicat la Generalitat per a fer front a la crisi, facilitarà una oferta tarifària accessible a totes les persones usuàries.

Com a exemple, Ximo Puig ha explicat que, amb el descompte del 50% entre el Govern i la Generalitat, viatjar d'Almassora a València costarà 1,6 euros; anar de Castelló de la Plana a Almenara, 60 cèntims, i de Caudiel a Sogorb, 40 cèntims.

Per part seua, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que, fins ara, només es podia usar la targeta SUMA en la part del recorregut d'aquestes línies que discorria pels municipis de l'àrea metropolitana de València, però, a partir del pròxim dilluns, els viatgers i viatgeres la podran utilitzar en tota la Rodalia de València i Castelló.

5,5 milions de títols SUMA

Així mateix, la consellera ha subratllat que aquesta targeta "ja va suposar un estalvi important de fins a un 55%, perquè els usuaris i usuàries abonaven exactament el mateix, independentment de la manera de transport que utilitzaren". Després d'un any d'implantació en l'àrea metropolitana de València, s'han venut 5,5 milions de títols SUMA i s'han registrat 70,5 milions de viatges.

També et pot interessar

stats