Puig anuncia que l’aeroport de Castelló tornarà a ser de gestió pública en 2019

Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat rescindirà la concessió amb la multinacional francesa Edeis.

Puig anuncia que l’aeroport de Castelló tornarà a ser de gestió pública en 2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat rescindirà per acord mutu el contracte de concessió amb la multinacional francesa Edeis que gestiona l'aeroport de Castelló. L'objectiu, ha dit, és que aquesta infraestructura tinga un impacte positiu més gran en l'economia valenciana.

L’anunci l’ha fet públic aquest migdia a les instal·lacions de Benlloc i Vilanova d'Alcolea, on ha visitat la nova base per a aeronaus d'extinció d'incendis de la Generalitat. El Consell vol recuperar a finals de 2019 la gestió de la infraestructura a través de la societat pública Aerocas. L'empresa Edeis cobrava per la concessió administrativa de l'aeroport durant 20 anys un total de 24,5 milions d'euros, i en volia un increment.

La decisió, ha explicat Puig, s'ha pres després de la “falta d'entesa” amb la concessionària en referència als objectius, ja que l'empresa “pensava obtindre majors rendiments econòmics” i la Generalitat “tampoc no volia pagar més”. La intenció de la Generalitat és que el recinte aeri de Castelló passe a formar part de la xarxa d'aeroports que dirigeix l'empresa pública AENA.

“Enguany han sigut quasi 150.000 els passatgers que han viatjat a i des de l'aeroport de Castelló. És un servei públic que volem consolidar”, manifestava Ximo Puig a través del compte de Twitter de la Generalitat. “Hem demanat que la línia Castelló-Madrid es declare d'interés general per a posar l'aeroport en el mapa”. En la mateixa línia ha dit que l'aeroport “ha de ser normal, amb una participació en la vida econòmica i social de Castelló. I en aquest temps s'hi ha avançat molt".

La construcció de l'aeroport de Castelló va costar 150 milions d'euros. Es va inaugurar al març de 2011, però no va operar vols regulars fins a 2015.

També et pot interessar

stats