Puig anuncia la creació de dos fons de suport financer per a la recuperació econòmica d’empreses

El fons valencià de resiliència i el fons de competitivitat té l’objectiu de “salvar empreses per a salvar ocupacions”.

El president de la Generalitat Ximo Puig reunit amb el conseller Vicent Soler; el responsable de l'IVF, Manuel Illueca, i el secretari autonòmic per a la UE, Joan Calabuig
El president de la Generalitat Ximo Puig reunit amb el conseller Vicent Soler; el responsable de l'IVF, Manuel Illueca, i el secretari autonòmic per a la UE, Joan Calabuig / Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació de dos fons de suport financer a les empreses valencianes enfront de les dificultats econòmiques derivades de la crisi sanitària de la Covid-19 que gestionarà l’Institut Valencià de Finances.

Puig ha assenyalat que es materialitzarà a través d'un fons valencià de resiliència i d'un fons de competitivitat amb l’objectiu de “salvar empreses per a salvar ocupacions”.

El fons valencià de resiliència és un fons d'inversió, gestionat directament per l'IVF, que està destinat a reforçar la posició de solvència d'empreses estratègiques valencianes de grandària mitjana, la situació de la qual s'haja vist afeblida per la pandèmia. Les operacions tindran un import d'1 a 25 milions d'euros.

Així mateix, la Generalitat té intenció de crear un segon fons d'inversió, el fons valencià de competitivitat empresarial, a fi de donar suport al creixement de les empreses valencianes amb major potencial. Mitjançant una aportació pública de 50 milions d'euros, l'IVF espera mobilitzar finançament per un import total pròxim als 200 milions d'euros, amb la finalitat de realitzar operacions d'inversió a l'entorn de 10 a 15 milions.

També et pot interessar

stats