Puig anuncia 240 milions d’euros en material sanitari

El president de la Generalitat ha anunciat que adjudicarà aquests dies contractes per al subministrament d’equipament per als sanitaris.

El material sanitari arribat a la Comunitat Valenciana a l'inici de la pandèmia
El material sanitari arribat a la Comunitat Valenciana a l'inici de la pandèmia / Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la gestió que ha fet el Consell de la crisi sanitària i ha explicat que “no pot estar satisfet perquè sempre hi ha coses que es podien haver fet millor”.

Puig ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la Cadena SER, en què ha anunciat que per a garantir contractacions estables destinarà 240 milions d’euros durant els pròxims dos anys per a subministrar 200 productes sanitaris diferents. Participaran 90 empreses i d’estes el 30% són valencianes.

Nous projectes per a captar fons europeus

El cap del Consell ha confirmat que han presentat un nou projecte que aspiren a finançar amb els fons europeus per a la reconstrucció. En concret Ximo Puig s’ha referit al Pla per a combatre el despoblament dotat amb 178 milions d’euros. A més ha anunciat que abans que acabe l’any presentarà un altre pla relacionat amb la recuperació de les zones humides i l’Albufera de València. Per al mes de gener ha anunciat un altre projecte en col·laboració amb la iniciativa privada per a injectar diners en la industria valenciana.

Puig anuncia que es vacunarà

Respecte a les primeres vacunes contra la Covid-19 que s’administraran des d’aquest diumenge, Ximo Puig ha explicat que abans del mes de març estaran vacunades al voltant de 180.000 persones. El president de la Generalitat ha declarat que es vacunarà en el moment que li ho diguen les autoritats sanitàries.

El pressupost amb menys rebuig de la història

Ximo Puig també ha aprofitat per destacar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2021 aquest dimecres a les Corts. Puig ha defensat que “hi ha pocs governs que puguen presumir d’haver aprovat cada any un pressupost”.

A més, el president de la Generalitat ha manifestat que és el pressupost que “menys rebuig ha tingut de tota la història de la Comunitat Valenciana i que el s’ha de fer es aprofitar les coincidències amb aquells partits que finalment no han votat a favor”, en clara referència a Ciutadans, que s’hi va abstindre en l’últim moment.

També et pot interessar

stats