Puig anima el sector agroalimentari a aprofitar els fons europeus per a la recuperació en la seua modernització

El president demanarà al govern espanyol una convocatòria específica per a projectes d'aquest sector econòmic.

Puig anima el sector agroalimentari a aprofitar els fons europeus per a la recuperació en la seua modernització
Puig anima el sector agroalimentari a aprofitar els fons europeus per a la recuperació en la seua modernització

El sector agroalimentari aporta el 13% de la riquesa valenciana, vora un 13% dels llocs de treball i més del 20% de les exportacions. Una importància que fa també més necessari que aconseguisca adaptar-se amb èxit als nous temps. El president de la Generalitat, Ximo Puig, l'ha qualificat de "fonamental" per a la Comunitat Valenciana durant la pandèmia i també per a eixir de la crisi derivada d'aquesta. I ha remarcat que es pretén aprofitar els fons europeus per a la digitalització, la modernització de regadius i l'adaptació del sector a la nova realitat, des de la producció ecològica a l'eficiència energètica.

El president, que aquest matí s'ha reunit amb representants del sector, ha anunciat que instarà el govern espanyol a habilitar una convocatòria específica per a projectes de modernització, digitalització, aprofitament sostenible de recursos i innovació del sector agroalimentari. La intenció és millorar la competitivitat de les empreses i la rendibilitat en tota la cadena de valor, segons han detallat des de la Generalitat.

Puig ha incidit que és necessari que part dels fons europeus per a la recuperació es destinen específicament a aquest sector i que les empreses, cooperatives i institucions sectorials presenten projectes per a aprofitar-los.

El sector va aconseguir incrementar les vendes a l'exterior l'any passat en un context de caiguda generalitzada. Les exportacions agroalimentàries valencianes pujaren un 8,1% el 2020, mentre que les vendes en general a l'exterior caigueren un 8,7% l'any passat.

També et pot interessar

stats