Puig afirma que amb la reforma de l’Estatut els valencians rebran les inversions que els pertoquen

El cap del Consell destaca que això permetrà “tindre un projecte potent per a la Comunitat Valenciana”.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb els expresidents i senadors Alberto Fabra i Joan Lerma
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb els expresidents i senadors Alberto Fabra i Joan Lerma

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit al Senat que amb l’aprovació aquest dimecres en el ple del Senat de la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, “els valencians tindran les inversions que els pertoquen”.  La reforma de l’Estatut valencià, que entrarà en vigor abans de la dissolució de les Corts el pròxim 5 de març si, com és previsible, s’aprova al Senat, suposarà que les inversions de l’Estat espanyol es facen d’acord amb el pes poblacional de la Comunitat Valenciana. 

“En el futur governe qui governe haurà de tindre en compte a la Comunitat Valenciana en allò que li pertoquen que són el 10% de les inversions”, ha dit Puig. Això permetrà, segons el cap del Consell, superar alguns dels dèficits en infraestructures i millorar l’ocupació, la competitivitat de les empreses i en definitiva “tindre un projecte potent per a la Comunitat Valenciana”.

Puig ha subratllat que hui “és un dia molt important per a la Comunitat Valenciana” després de huit anys de tràmits i ha valorat el consens aconseguit, encara que ha admés que el recorregut ha sigut “excessivament llarg”.

Una gestió conjunta entre l’Estat i la Generalitat a l’hora d’invertir

 

El president autonòmic ha valorat que a partir d’ara hi haja una gestió conjunta entre l’Estat i la Generalitat a l’hora d’invertir i ha subratllat que des de la Comunitat Valenciana es vol que “Espanya es construïsca des de la igualtat entre ciutadans i el respecte a les singularitats dels territoris, i mai des de la fractura de la desigualtat”.

També ha destacat que abans d’aprovar la reforma ja hi havia un acord “molt favorable” per part del govern central de Pedro Sánchez amb 1.400 milions d’euros. No obstant això, ha lamentat que la pinça que han fet els partits independentistes catalans, el PP i CS ha fet impossible eixos diners enguany. Puig ha recordat que en els últims set anys de govern del PP es van deixar d’invertir a la Comunitat Valenciana més de 2.500 milions d’euros “i això significa milers i milers de llocs de treball”.

També et pot interessar