Puig advoca per una nova política migratòria europea que fomente la corresponsabilitat i la integració

El president de la Generalitat també ha recalcat la importància dels corredors per a la connexió transeuropea.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que convocarà en els pròxims mesos regions implicades de les dues vores del mediterrani i també els actors de caràcter local, social i econòmic per tal d’acordar un canvi d’estratègia en la política migratòria. Així s’ha expressat el president en el 131é ple del Comité de les Regions on ha intervingut com a representant de la delegació espanyola.

Puig proposa així una col·laboració entre regions per a acordar un nova política que permeta “una migració ordenada i segura, que facilite la integració de qui arribe i promoga el desenvolupament als països de procedència”.

Després de la rebuda de l’Aquarius al port de València el president de la Generalitat ha declarat sentir-se orgullós de l’acollida als migrants i la resposta ciutadana, i per contra, “gens orgullós de que se’ls tanque la porta en tants altres països”.

En aquesta línia ha defés la necessitat urgent d’afrontar les migracions des de la perspectiva de la coresponsabilitat. “Des de 2016 han mort al Mediterrani gairebé 100.00 persones i això és insuportable èticament i moralment”, ha afirmat.

Reivindicacions dels corredors ferroviaris

D’altra banda, pel que fa a les reivindicacions en matèria ferroviària, Puig ha recalcat la importància de la construcció dels corredors mediterrani i càntabre per a assegurar la mobilitat i la dinàmica transeuropea.

Puig també ha agraït al comité la inclusió en el dictamen de la connexió a la xarxa bàsica del corredor mediterrani de les seues propostes respecte als trams Saragossa-Sagunt, Bilbao-València i Madrid-Albacete-València.

Segons ha assenyalat el president, amb aquests trams no solament es completarà la connexió dels cinc nuclis urbans implicats, també s’enllaçaran “dos nodes logístics de primer nivell: la principal plataforma logística d’Espanya, Saragossa, amb el primer port de contenidors del Mediterrani, València”.

També et pot interessar

stats